Se strică rău vremea. Avem cod de precipitații până luni seară!

0 184

sibiu piata micaMeteorologii nu ne dau deloc vești bune legate de prognoza meteo pentru următoarele zile. Aceștia au emis două averizări de cod galben de ploi care afectează și județul Sibiu. Zona sudică este cea mai expusă acestor avertizări. În municipiul reședință de județ este posibil să iasă și soarele, pentru scurt timp însă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, două avertizări Cod Galben de ploi, care intră în vigoare sâmbătă şi sunt valabile până luni după-amiază. La munte, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi se va depune strat de zăpadă.
Prima avertizare intră în vigoare sâmbătă, la ora 16:00 şi este valabilă până duminică, la ora 10:00, interval în care ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării.
Codul Galben vizează 14 judeţe din sud-vestul şi sudul teritoriului, unde vântul se va intensifica, cu viteze la rafală de 50…55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h.
“În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40…50 l/mp. La munte, la peste 1800 m, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare”, se arată în avertizarea ANM.

Potop și de duminică încolo
Cea de-a doua avertizare emisă, vineri, de meteorologi, intră în vigoare duminică, la ora 10:00 şi rămâne în vigoare până luni, la ora 18:00, interval în care sunt prognozate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată şi chiar ninsori.
„În intervalul menţionat vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l//mp, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte. Vor fi ploi, dar în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei”, se arată în avertizarea ANM.
„Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60…70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte. Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice”, mai precizează meteorologii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.