Bine ați revenit în România reală, dle Băsescu!

0 137

Păreți foarte surprins de realitățile cu care vă confruntați, după terminarea mandatelor prezindențiale, dle Băsescu! Nu vă pot spune decât: „Bine ați revenit în România reală!” Aceeași care era și pe vremea când tunaţi şi fulgeraţi, de la pupitrul Cotroceniului, împotriva „ticăloșilor” din țară. Acum, după ce ați redevenit un cetățean ca oricare altul, spuneți că, în calitate de președinte, doar ați „îngenuncheat sistemul”. Sistemul ăla ticăloșit, pe care doreați să-l trageți în țeapă, vă arată că n-a dispărut. S-a făcut doar că doarme pe coadă, în timpul regimului ce vă poartă numele. Iar, în ultimul an, s-a trezit și vă hărțuie, făcând tot posibilul să vă compromită mandatele.

Cine formează însă sistemul ticăloșit, ce conduce, din umbră, tot ce mișcă-n țara asta? Asta n-ați spus niciodată cu date certe. În schimb, ați eliberat Justiția de influențele politice, fără să vă fi asigurat cât de convinsă și bine pregătită e să-i deconspire pe susținătorii sistemului. Asta e realitatea pe care abia în ultimul an ați descoperit-o. Și vreți să ne convingeți că sistemul a revenit la vechile metehne?… Nu, sistemul e același. D-voastră v-ați „ocupat” doar de câteva vârfuri ale lui.

Dle Traian Băsescu, știți că și pe comunistul Lucrețiu Pătrășcanu „noua Justiție”, creată de el însuși, după al doilea război mondial, l-a executat exact în spiritul revoluției comuniste. Înainte de-a vă lua la trântă cu sistemul ticăloșit, ar fi trebuit să vă documentați cum a fost posibil ca regimul democrației populare să-și înceapă existența cu o crimă împotriva unuia din puținii convinși de ideile lui. Poate, ați fi ajuns la concluzia că sistemul ticăloșit, în țara noastră, trece de la o generație la alta, de la un regim politic la altul, în mod natural. De ce? Pentru că societatea îl acceptă și de-aia apar mereu alți susținători. La noi, nu regula, nici legea, nici măcar credința creștină nu-i pot schimba societății opțiunea. Din motive istorice, celula românească a dobândit capacitatea, greu de aflat prin alte părți, să conserve sămânța sistemului ticăloșit ce-o guvernează, mai mare decât dorința de-a se elibera de el.

Așadar, dle Băsescu, odată revenit la realitate, v-ați hotărât să reintrați în politică. Vă doriți o mișcare populară cu care să vă apărați propriile mandate și drepturile omului. În opinia mea, orgoliul acesta e pe măsura demagogiei lui Liviu Dragnea, care vrea o lege împotriva „defăimării sociale”. Orgoliul și demagogia politicienilor împreună hrănesc sistemul ticăloșit! Nu mă mir de ce i-a trecut prin cap viitorului lider absolut al PSD, cel care îl susține în fruntea Guvernului României pe plagiatorul fără scrupule morale Victor Ponta. După cum nu mă miră nici că d-voastră, după ce ați tras în țepe câțiva corupți, vă întoarceți la propriile mandate prezidențiale și la drepturile omului. Dovadă că revenirea la realitate nu vă priește. Premisele noii bătălii nu vă sunt favorabile. Mai degrabă va reuși sistemul să supraviețuiască, decât veți reuși să-l convingeți pe cetățeanul român de noile d-voastră idealuri.

Dle Băsescu, în perioada președinției, ați dorit să faceți curățenie în societatea noastră. N-ați reușit cât ați promis. Și cum ați fi putut reuși de unul singur? E-adevărat, poporul v-a ales de două ori și tot de două ori v-a salvat de suspendarea parlamentară din funcție. Dar fără să fie convins de mesajul justițiar pe care l-ați lansat acum un deceniu, ci pentru că i-ar fi plăcut mai mult să-i trageți în țeapă pe cei pe care îi ura: îmbogățiții tranziției. Motiv pentru care, imediat după ce l-ați atins la interese, s-a lepădat de d-voastră. România reală (profundă, dacă vreți!), cea în care v-ați întors acum un an, v-a îngenuncheat în 2012. Aceeași Românie reală care l-a învins pe Emil Constantinescu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...