Majoritatea microbuzelor de transport marfă şi persoane au defecţiuni tehnice

0 222

microbuz

În perioada 05 – 11 octombrie a.c., în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiilor Poliţiilor Europene (TISPOL), la nivel naţional, s-a desfăşurat campania preventivă TRUCK AND BUS.

Obiectivul principal al acţiunilor l-a constituit reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

De-a lungul celor şapte zile în care controalele poliţiştilor au vizat îndeosebi autovehiculele circulând în regim transport persoane sau marfă, au fost constatate aproximativ 400 de abateri contravenţionale, cele mai multe sancţiuni fiind atrase de identificarea defecţiunilor tehnice (103) şi neportul centurii de siguranţă (51).

În aceeaşi perioadă, au fost reţinute 3 permise de conducere (depăşire neregulamentară) şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.