La Mulţi ani Armatei Române! Mesaje pentru soldaţii sibieni

2.248

soldati

Mesajul comandantului Garnizoanei Sibiu, General de Berigadă, Ghiţă Bârsan

„Ziua de 25 Octombrie, reprezintă un moment cu valoare de referință, atât pentru cei care poartă cu onoare și mândrie uniforma militară, cât şi pentru întregul nostru popor.
Ziua Armatei României, din acest an, are o semnificaţie aparte deoarece ne plasează la şapte decenii distanţă de momentul în care s-a încheiat cel
de-Al Doilea Război Mondial, considerat ca fiind cel mai mare și mai ucigător război neîntrerupt din istoria omenirii.
În semn de preţuire pentru cei care şi-au jertfit viaţa pe altarul patriei, Guvernul României a declarat anul 2015 drept „Anul Veteranilor de Război”. Astăzi, mai mult ca oricând, avem datoria să ne înclinăm în faţa sacrificiilor şi faptelor de arme ale eroilor şi să le aducem un pios omagiu peste timp.
Cu ocazia Zilei Armatei României, în numele tuturor militarilor din garnizoana Sibiu adresez locuitorilor din judeţul nostru, cele mai calde felicitări, succes în activitate, împliniri profesionale şi satisfacţii personale, multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi!
SEMPER UNA!”

Mesajul Prefectului Jude’ului Sibiu, Ovidiu Sitterli

„Ziua Armatei României este o sărbătoare a întregii naţiuni. La 25 octombrie 1944 – o zi de glorie în istoria României -, armata română a repurtat victoria finală în sângeroasele lupte duse pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţia horthystă.
Îi cinstim, astăzi, pe eroii care şi-au dat viaţa pentru a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român. Îi onorăm, totodată, pe veteranii de război care au luptat pentru ca noi să trăim, astăzi, într-o ţară liberă şi independentă.
De Ziua Armatei României, ne înclinăm cu respect în faţa celor care au îmbrăcat haina militară, purtând în suflet dragostea şi devotamentul faţă de Patrie şi Popor. Armata a fost şi a rămas una dintre instituţiile fundamentale ale statului, ocupând un loc privilegiat: de apărător al valorilor fundamentale ale poporului român. În ultimul deceniu, militarii români şi-au demonstrat curajul, profesionalismul şi devotamentul în misiunile internaţionale, ca parteneri de încredere ai aliaţilor României.
În numele Instituţiei Prefectului, vă asigur de întreaga recunoştinţă şi profunda consideraţie pe care cetăţenii judeţului Sibiu le poartă militarilor Armatei Române, cei care, prin legământ sfânt, şi-au pus viaţa în slujba Patriei şi a Poporului.

La mulţi ani tuturor militarilor români!
Glorie Armatei României!”

Mesajul Preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, cu ocazia Zilei Armatei Române:

„În istoria şi conştiinţa noastră, a românilor, data de 25 octombrie reprezintă o zi specială, pentru că, acum 71 de ani, ostaşii români au reuşit eliberarea ultimelor petice de pământ de sub ocupaţie străină. Atunci, soldaţii români au dat dovadă de cel mai nobil sentiment – iubirea de patrie şi au demonstrat aceasta prin curajul și sacrificiul cu care s-au aruncat în luptă. Este motivul pentru care 25 octombrie a devenit Ziua Armatei Române.
Soldaţii Armatei Române, atât cei care au dispărut pe câmpurile de luptă, cât și cei care veghează acum pentru integritatea României, merită respect, recunoștință și aprecieri, în egală măsură, iar un gând aparte trebuie să adresăm veteranilor aflați în viață, ale căror amintiri ne arată cât de multă suferință aduc războaiele și ce însemnătate au pacea și libertatea.
În această zi deosebită, în numele meu și al Consiliului Județean Sibiu, transmit urări de bine şi multă sănătate tuturor militarilor români.
La mulți ani Armatei Române!”

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.