Fabrica Continental de la Sibiu, afectată serios de lipsa unei autostrăzi către Nădlac

0 228

continental-sibiuChristian von Albrichsfeld, head of country şi director pentru cercetare şi dezvoltare al Grupului Continental în România, s-a plâns că lipsa unei autostrăzi directe între Sibiu și vestul Europei. Accesta spune că producția uzinelor din Sibiu și restul României, este limitată datorită acestui mare handicap.

Lipsa de predictibilitate a timpilor de livrare şi imposibilitatea de a implementa un sistem de livrare „just in time” către uzinele auto din Europa Centrală şi de Vest limitează producţia uzinelor Continental din România, în condiţiile în care pentru a parcurge 600 km de la Braşov şi până la graniţă un camion are nevoie de o zi, tot atât cât are nevoie de la graniţă până în Franţa sau Germania, alţi 1.500 km.
„Am avea o şansă mai mare de a aduce proiecte în România dacă am avea un lanţ de livrare mai uşor de folosit. În România pentru a parcurge 150 km de la Bucureşti la Braşov avem nevoie de trei ore, la fel şi de la Sibiu la Braşov, în timp ce pe autostradă ai avea nevoie doar de puţin peste o oră, cum este de la Sibiu la Deva atunci când era autostrada întreagă. Dacă nu, ai nevoie de trei ore. Din acest motiv noi avem nevoie de o zi întreagă de transport de la Braşov până la graniţă şi de o a doua zi de la graniţă până în Franţa sau Germania către clienţii noştri, deoarece după ce ieşim din România avem autostradă de la un capăt la celălalt”, a spus Christian von Albrichsfeld, head of country şi director pentru cercetare şi dezvoltare al Grupului Continental în România, conform zf.ro.
În aceste condiţii România nu numai că nu a inaugurat anul acesta niciun tronson nou de autostradă, dar a închis unul de 20 km între Sibiu şi Orăştie deoarece o bucată de 300 de metri a trebuit demolată complet, în condiţiile în care constructorul nu a realizat fundaţia conform cu terenul parcurs. Tronsonul fusese inaugurat în grabă anul trecut de premierul Victor Ponta, cu două zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin în care a intrat alături de actualul preşedinte Klaus Iohannis. Susa:zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...