Justificarea primăriei despre RESPINGEREA acordării autorizației de construcție pentru spitalul de 25 de milioane de euro

1 267

spital sibiu maternitateMunicipalitatea sibiană a explicat într-o informare trimisă redacției noastre, de ce proiectul de construire a Unității de primiri urgențe și Centrul integrat de tratare a urgențelor majore pe strada Izvorului, nu a primit deocamdată aviz favorabil.

Reprezentanții primăriei Sibiu spun că documentația depusă de beneficiar pentru construcția Unității de primiri urgențe și Centrul integrat de tratare a urgențelor majore pe strada Izvorului nu respectă înălțimea maximă admisă de Planul Urbanistic General al Sibiului. PUG-ul prevede pentru această zonă o înălțime maximă la cornișă de 15 m și o înălțime maximă la coama acoperișului de 19 m, această prevedere fiind adusă la cunoștința beneficiarului prin avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism emis în 14 septembrie 2015.
”Din documentația depusă de beneficiar rezultă însă o înălțime a aticului de 26 m, o înățime a heliportului de 28 m și a liftului de 31 m. Prin urmare, Primăria Sibiu propune beneficiarului întocmirea unei documentații PUZCP prin care se poate obține o derogare de la prevederile PUG-ului privind regimul de înălțime a construcției”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt la Primăria Sibiu.
Reprezentanta municipalității locale a ținut să precizeze și faptul că orice autorizație de construcție emisă fără respectarea prevederilor PUG este nulă.
Reamintim că joi, managerul Spitalului Județean Sibiu, a declarat pentru Ora de Sibiu, faptul că proiectul care are o valoare de peste 25 de milioane de euro, a fost blocat de municipalitate, din cauza unei proceduri birocratice. Mai mult Spinean a declarat că proiectul va fi întârziat în acest fel pentru aproape doi ani.
VEZI AICI REACȚIA CELOR DE LA SPITALUL JUDEȚEAN VIZAVI DE ACEST PROIECT

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. xxx scrie

    Dar maternitatea de la polisano cum de a primit aviz favorabil cu o inaltime mai mare de 15 m la cornisa?? invidii prostesti…pacat ca doar cetatenii au de pierdut

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...