Bărbat arestat pentru infracţiuni informatice, operaţiuni financiare ilegale şi furt calificat

0 182

catuse

Un bărbat este cercetat în stare de arest prevetiv de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Dosarul, instrumenat inițial de polițiștii Secției 1 Poliție Sibiu, a fost declinat spre competentă soluționare procurorilor D.I.I.C.O.T. Sibiu. Pentru instrumentarea acestui dosar, polițiștii sibieni au colaborat cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu.

În data de 29 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Sibiu au identificat un bărbat suspectat de săvârșirea în data de 14 octombrie a unui furt din vestiarul unei societăți comerciale. În fapt, suspectul a sustras din vestiar un portofel în care victima deținea și un card bancar, având inclusiv PIN-ul acestuia atașat. Suspectul a efectuat 5 tranzacții cu acest card, prejudiciul creat victimei fiind de 2.300 de lei.
Totodată, în cadrul investigațiilor efectuate, polițiștii sibieni au stabilit faptul că bărbatul este bănuit de comiterea a altor 2 infracțiuni de furt calificat (a pătruns prin efracție în incinta altor două societăți de unde a sustras bani sau portofele).
Suspectul, un sibian în vârstă de 41 de ani, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, dosarul fiind declinat spre competentă soluționare procurorilor D.I.I.C.O.T. Sibiu.
Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat în data de 30 octombrie instanței cu propunere de arestare preventivă. Față de acesta s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.