politist-trecere.jpg9_

În perioada 2 – 8 noiembrie 2015, poliţiştii sibieni desfăşoară ample acţiuni în vederea creşterii gradului de siguranţă în trafic a pietonilor. Acţiunile sunt desfăşurate atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.
Analiza accidentelor rutiere produse pe raza judeţului Sibiu în anul 2015 relevă că în primele trei cauze principalele generatoare de accidente se regăsesc neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, respectiv indisciplina în trafic a pietonilor.
În acest an, până în prezent, comparativ cu perioada similară a anului 2014, pe fondul neacordării de prioritate de trecere pietonilor s-au produs 49 (+10 faţă de acceaşi perioadă a anului trecut) de accidente din care 27 (+9) au fost grave, soldate cu decesul unei persoane (-2), rănirea gravă a 27 (+12) persoane, precum şi 22 (+1) accidente uşoare soldate cu rănirea uşoară a 22 persoane. Pe fondul indisciplinei în trafic a pietonilor s-au produs în total 58 (+6) accidente, din care 27 (-2) grave, soldate cu decesul a 3 (-2) persoane, rănirea gravă a 26 (+2) persoane, precum şi 31 (+7) accidente uşoare soldate cu rănirea uşoară a 31(+6) persoane.
Având în vedere faptul că o parte din aceste accidente rutiere s-au produs în mediul rural, acţiunile vor fi derulate în sistem integrat, fiind angrenaţi şi poliţiştii de la ordine publică.
Principalele obiective ale acestor acţiuni sunt reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi pietonii, cu sau fără vinovăţie, precum şi conştientizarea opiniei publice cu privire la importanţa respectării normelor rutiere.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns