Răniții de la Colectiv, duși cu avioane militare la spitale din Olanda și Belgia

239

spartanUn grup de 17 răniți vor fi transferați de la spitalele din București, la două unități sanitare specializate din Belgia și Olanda. La Bruxelles vor ajunge opt din pacienții răniți la Colectiv, iar la Rotterdam vor fi transferați nouă pacienți.

Două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române vor transporta în noaptea de vineri spre sâmbătă răniți în incendiul de la clubul Colectiv la Rotterdam (Olanda) și Bruxelles (Belgia).
”Două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, vor efectua în noaptea de vineri spre sâmbătă două misiuni umanitare de urgență către Rotterdam, Olanda (ora aproximativă de decolare 3,30) și Bruxelles, Belgia (ora aproximativă de decolare 5,00), pentru transferul unor pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv”, informează Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.
Potrivit sursei citate, către Olanda vor fi transferați nouă pacienți, dintre care șase ventilați, iar către Belgia opt răniți, dintre care trei ventilați.
Pacienții vor fi asistați pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD și sprijinite de medici și personal de specialitate din MApN, precizează reprezentanții ministerului.
Misiunile sunt executate la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. Credit foto: Alexandru Chirilă. Sursa info: agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)