Schimbarea radicală care se pregătește la Bilstein Compa. Important pentru angajați!

0 1.260

compa bilsteinCompa Sibiu are programată pe 14 decembrie una dintre cele mai importante reuniuni a acționarilor companiei. În cadrul acesteia se va discuta aprobarea unei vânzări integrale a acțiunilor deținute către acționarul majoritar.

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) şi-a convocat din nou acţionarii pe 14 decembrie în Adunare Generală Extraordinară (AGEA) pentru a aproba vânzarea integrală a participaţiei de circa 27% din capital deţinute la firma ThyssenKrupp Bilstein Compa, producător de amortizoare auto, către acţionarul majoritar, grupul german ThyssenKrupp Bilstein, anunta zf.ro.
Iniţial, acţionarii trebuia să ia o decizie pe acest subiect pe 30 septembrie, însă AGEA a fost amânată pentru că nu au fost finalizate toate evaluările necesare acţionarilor pentru a lua o decizie. Vânzarea acţiunilor ar urma să aibă loc după participarea Compa la majorarea capitalului social al producătorului de amortizoare prin aport în natură constând în terenuri şi clădiri.
Asociaţia salariaţilor este cel mai mare acţionar al Compa, cu 54,5% din capital, printre acţionarii minoritari numărându-se şi fondurile de pensii private ale NN cu o deţinere cumulată de 8,16% din acţiuni. ThyssenKrupp Bilstein Compa cu sediul în Sibiu este un joint venture între producătorul român şi grupul german, firma fiind înfiinţată în 1996.
Compa deţine 26,9% din capital, iar grupul german deţine pachetul de control de 72,82% din capital. Acţiunile CMP au stagnat în şedinţa de vineri la o cotaţie de 0,69 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a companiei este de 25,6 milioane de lei. Sursa: zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.