Milionarul Ilie Carabulea a ieșit din pușcărie. Acum e ACASĂ la Sibiu!

284

carabuleaAfaceristul sibian Ilie Carabulea a primit clemență din partea magistraților de la Curtea de Apel din București. Fondatorul imperiului Atlassib a fost eliberat din arest preventiv, iar acum se află sub control judiciar, acasă la Sibiu.

Decizia de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar în cazul lui Ilie Carabulea a fost luată la sfârşitul lunii octombrie de către Curtea de Apel Bucureşti, instanţă unde se judecă pe fond dosarul Carpatica Asig. Procurorii DNA au făcut contestaţie, respinsă însă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Carabulea urmând să fie cercetat în continuare sub control judiciar, anunta adevarul.ro.
Anchetatorii au cerut în luna mai reîncarcerarea omului de afaceri din Sibiu, una din acuzaţii fiind aceea că ar fi încercat să intimideze martori din dosar.
”Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive a rezultat că ulterior luării acestei măsuri (a controlului judiciar, n.r.) inculpatul Carabulea Ilie, în mod direct sau indirect, a continuat să determine diverse persoane prin fapte cu efect vădit intimidant (legate de notorietatea şi potenţa financiară a inculpatului), să nu dea declaraţii sau să dea declaraţii mincinoase în cadrul procesului penal aflat în curs de judecată, prin exercitarea în continuare a unor acte de administrare, în cadrul unor societăţi comerciale. Aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane susmenţionate că inculpatul este mai presus de lege, că poate încălca oricând hotărârile instanţei penale convingându-le astfel că finalitatea procesului penal va fi una favorabilă acestuia. De asemenea, a urmărit ca persoanele ce aveau calitatea de martori în procesul penal să fie descurajate în a declara adevărul în faţa instanţei de judecată, în acest sens dispunând chiar reziliarea contractului de muncă al unui angajat. În demersurile sale acesta a fost sprijinit de diverşi angajaţi ai firmelor pe care le deţine direct sau indirect. Astfel, în intervalul februarie – martie 2015, inculpatul Carabulea Ilie a încălcat cu rea-credinţă restricţiile instituite de instanţa de judecată, respectiv a intervenit în administrarea activităţii economice a S.C. ATLASSIB SRL (în cadrul căreia deţinea, la momentul încălcării interdicţiilor, un număr majoritar de părţi sociale) în administrarea activităţii economice a S.C. CARPATICA ASIG S.A (care la momentul încălcării interdicţiilor, avea ca acţionar majoritar, societatea S.C. ATLASSIB SRL şi care are şi în prezent calitatea de inculpat în aceeaşi cauză penală dedusă judecăţii în care şi Carabulea Ilie are calitatea de inculpat), precum şi în administrarea activităţii economice a S.C. STAR MOTORS SRL (în care inculpatul Carabulea Ilie avea la momentul încălcării interdicţiilor, calitatea de asociat semnificativ)”, arăta DNA într-un comunicat de presă.

A stat arestat preventiv din mai și până în octombrie
Carabulea a fost arestat preventiv în dosar pentru prima dată după izbucnirea scandalului Carpatica Asig, în aprilie 2014, fiind lăsat în luna iunie a aceluiaşi an în arest la domiciliu, unde a stat însă doar o lună de zile. În iulie 2014, Carabulea s-a întors după gratii, după ce procurorii DNA l-au acuzat că ar fi monitorizat video, din arestul de acasă, sediul Carpatica Asig şi că ar fi încercat să contacteze persoane din dosar. În decembrie 2014 Carabulea a primit din nou arest la domiciliu, iar în luna februarie a acestui an arestul la domiciliu a a fost înlocuit cu controlul judiciar. Ilie Carabulea a fost din nou arestat preventiv în luna mai 2015. În dosarul Carpatica Asig, Ilie Carabulea este acuzat de către procurorii DNA de săvârşirea a şase infracţiuni, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (două infracţiuni), dare de mită (două infracţiuni), folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată (3 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals. Sursa: adevarul.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.