S-au aprobat noile taxele și impozitele locale pentru 2016. Veste bună pentru micile firme din Sibiu!

218

TAXE SI IMPOZITE SIBIU 2011 (1)Consiliul Local Sibiu a aprobat într-o ședință extraordinară care a avut loc luni, 9 noiembrie, taxele și impozitele locale care vor fi percepute persoanelor fizice și juridice din Sibiu în anul 2016.

Proiectul de hotărâre a fost prezentat public de primarul interimar Astrid Fodor în urmă cu o lună, atunci când acesta a fost supus dezbaterii publice. În cadrul procedurii de consultare, Primăria Sibiu a primit propuneri în ceea ce privește diminuarea, în limitele legale, a impozitului pe clădiri nerezidențiale, proprietatea persoanelor fizice.
În urma unei analize privind impactul pe care această ajustare l-ar avea asupra bugetului local, primarul interimar Astrid Fodor a propus Consiliului Local aprobarea proiectului de hotărâre cu un amendament, legată de impozitul pe care îl plătesc personale fizile pentru spațiile nerezidențiale.

VEZI ȘI: VIDEO FOTO Noile taxe și impozite pe clădiri la Sibiu. Unele mai ieftine, altele majorate enorm!

CITEȘTE ȘI: VIDEO – Primăria Sibiu elimină taxele pentru cluburi și baruri și cea hotelieră. Se majorează cea pentru restaurante!
“În urma consultării publice, am primit propuneri de modificare doar în cazul impozitului pe care îl plătesc persoanele fizice pentru spațiile nerezidențiale. Aceste persoane plătesc în prezent un impozit de 0,1% din valoarea de impozitare a acelor spații, însă Noul Cod Fiscal prevede un impozit între 0,2% și 1,8%. Noi am propus 1%, gândindu-ne că este un impozit suportabil, dar am primit propuneri să reducem această cotă deoarece, indirect, lovește exact în cei care prestează diverse servicii, în micile firme, deci acea categorie de investiții care creează locuri de muncă diversificate, acestea înregistrând o creștere în ultimii ani în Sibiu. Am reanalizat cota de impozitare propusă și, împreună cu Direcția Fiscală, am ajuns la concluzia că vom propune reducerea acestei cote la 0,5% din valoarea de impozitare.”, spune Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi