DPC-ul este pregătit pentru dezăpezire. Câți bani a alocat Consiliul Județean Sibiu!

0 192

trotuare-zapadaConsiliul Judeţean Sibiu realizează deszăpezirea drumurilor judeţene prin SC Drumuri şi Poduri SA, societate aflată în subordinea sa. Între cele două instituţii există încheiat un contract de concesiune pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere drumuri pentru activităţi de vară şi de iarnă.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru deszăpezire, pentru că din acest moment, poate să ningă oricând. Deszăpezirea se face prin societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, ceea ce asigură costuri scăzute pentru această acţiune. Cu siguranţă ninsorile nu ne vor lua pe nepregătite, pentru că stocurile de materiale antiderapante sunt asigurate, iar depozitele vor fi reumplute atunci când va fi nevoie”, spune Ioan Cindrea, Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Pregătirile pentru acţiunea de deszăpezire s-au încheiat, stocurile de materiale antiderapante fiind asigurate.
În depozitele SC Drumuri şi Poduri SA se află în acest moment 6.200 de metri cubi de nisip, iar pentru întreaga iarnă este prevăzută o cantitate totală de 10.400 metri cubi. 400 de tone de sare se află în stoc în acest moment, totalul preconizat pentru acest sezon fiind de 3.500 de tone. Toate cele 67 de utilaje necesare acţiunii de deszăpezire sunt pregătite să intervină oricând este nevoie.
Din data de 15 noiembrie pe drumurile în pantă vor fi aşezate prisme de nisip amestecat cu sare.
Consiliul Judeţean Sibiu, prin societatea din subordinea sa- SC Drumuri şi Poduri SA-, asigură deszăpezirea drumurilor judeţene, adică un total de 944 de kilometri.
Pentru deszăpezirea drumurilor comunale, primăriile din judeţ pot încheia contracte cu SC Drumuri şi Poduri SA. Până în prezent s-au încheiat 6 astfel de contracte.
Bugetul aprobat de Consiliul Judetean Sibiu pentru deszapezire( perioadele ianuarie-martie si noiembrie-decembrie) in anul 2015 este de 7.195.000 de lei. Suma s-a calculat in functie de cel mai greu an din acest punct de vedere(2012) si s-au luat in considerare si prognozele meteo pentru sezonul de iarna.

Cum s-au cheltuit banii anul acesta
In luna ianuarie s-au cheltuit 2.501.000 lei, in februarie 1.413.000 lei, in martie 409.924 lei, iar in aprilie 38.000 lei. De aici rezulta ca din suma totala alocata pentru 2015, pentru lunile noiembrie si decembrie au ramas 2.883.076 lei. Banii sunt prevazuti pentru decontarea materialelor antiderapante, a combustibilului si a fortei de munca.
Comparativ, in anul 2012 au fost cheltuiti 7.500.000 lei, in 2013 4.400.000 lei, iar in 2014 4.700.000 lei

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.