apocalipsa dupa cioran

apocalipsa dupa cioranAstra Film prezintă vineri, 13 noiembrie 2015, un film în regia lui Sorin Ilieșiu despre cea mai marcantă figură sibiană, filosoful Emil Cioran. Documentarul Apocalipsa după Cioran va avea 5 proiecții consecutive începând cu ora 10:00, la Astra Film Cinema din Piața Mică, nr. 11.

Filmul este inclus în evenimentul Zilele Cioran (13 – 15 noimebrie 2015) organizat în anul în care se împlinesc 20 de ani de la moartea marelui gânditor născut la Rășinari.
La proiecțiile filmului vor participa elevi de la Colegiul Național ”Octavian Goga”, Liceul de artă, Liceul Teoretic ”O. Ghibu” și Liceul Teoretic ”C. Noica”. Participarea la proiecții este permisă oricui, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Narat de filosoful Gabriel Liiceanu, filmul Apocalipsa după Cioran ni-l arată pe omul Emil Cioran, cu profunzimea sa dar și cu un simț debordant al umorului, cu puțin timp înainte de moartea lui, în 1995. Filmul prilejuiește o întâlnire cu filosoful ”un Nietzsche contemporan trecut pe la școala moraliștilor francezi, considerat scepticul de serviciu al unei lumi în declin, nihilistul veacului”, în mansarda sa de la Paris și în locurile sale preferate, dar și o întoarcere pe meleagurile sibiene ale copilăriei lui, unde Cioran nu a mai revenit niciodată după plecarea sa din 1937 în Franța.
Celebra mansardă din cartierul parizian Odéon în care Emil Cioran a locuit timp de mai multe decenii și pe care o numea turnul lui de fildeș, temele care l-au obsedat întreaga sa viață: inutilitatea și moartea, scrierea ca terapie care nu vindecă ci obosește, toate sunt relevate prin cuvintele lui Emil Cioran din a lui mansardă la Paris cu vedere spre moarte.
Informații suplimentare la numărul de telefon: 0751.166.516

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu