fratelli studios buc

fratelli-studios-bucUn număr de 43 de percheziții sunt efectuate joi dimineață de procurori de la DIICOT în mai multe cluburi din Capitală. Printe acestea se numără și Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club. Prejudiciul este estimat la aproximativ 500.000 de euro.

Procurorii DIICOT efectuează joi 43 de percheziții la cluburi din Capitală, printre care Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club, patronii și administratorii fiind suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani, prin folosirea unor programe informatice, ce permiteau dubla contabilitate pentru diminuarea bazei de impozitare.
Potrivit unor oficiali din DIICOT, perchezițiile au loc la toate punctele de lucru ale societăților Choco Ateneu SRL și Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL, C. Restaurante Tratoria IL Calcio SRL, SC Twins Downtown SRL, SC Le Club Herăstrău SRL, SC Twins Cafe SRL, SC Rubicon Floreasca SRL.

CITIȚI ȘI: PREMIERĂ – Un pub de renume al Sibiului a INTERZIS FUMATUL în locație!
Din primele informații rezultă că pe raza municipiului București activează un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani prin desfășurarea de activități comerciale prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ținerea unei evidențe contabile duble (una reală, în care sunt evidențiate veniturile adevărate, și una fictivă, ce reflectă venituri diminuate și cheltuieli majorate, astfel încât baza de impozitare să fie diminuată).

VEZI ȘI: PROTEST PUBLIC al celor de la COTTON Pub: SUNTEM PÂNDIȚI ȘI AMENDAȚI aproape zilnic!
Activitatea infracțională era coordonată de Tudor — Mihai Constantinescu și cetățeanul francez Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc, asociați la societățile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL.
În anul 2006, aceștia au achiziționat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la SC Solutions Center SRL din Constanța.
Acest program de contabilitate constă în existența a două registre de evidență contabilă de același tip, referitoare la aceleași bunuri și valori: unul reflectă realitatea economică și financiară a contribuabilului la care accesul este restricționat și unul falsificat, în care sunt înregistrate date și operațiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate și banii încasați.

DE CITIT: OFICIAL: OPC-ul a închis patru cluburi și baruri din Sibiu! Ce nereguli s-au găsit!
Programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăților, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat și efectuarea unor operațiuni de împărțire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase și de patiserie obținute la punctul de lucru din București, str. Valea Lungă nr. 58, sector 6) care, cumulate, înregistrează o pondere mai mare în venituri și nu sunt fiscalizate.
Artizanii programului informatic de contabilitate au comercializat și pus la dispoziție acest program și altor societăți comerciale din piață, în scopul fraudării bugetului de stat.
Prejudiciul provizoriu estimat este de 500.000 euro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu