paris

parisAutoritățile franceze au găsit la locurile atentatelor sinucigașe două pașapoarte străine, unul sirian și unul egiptean. Autoritățile au confirmat că cel sirian aparține unui refugiat care a intrat în Europa prin Grecia, în luna octombrie.

Canalul de televiziune “BFMTV” a relatat că investigatorii au găsit două pașapoarte, unul egiptean și unul sirian în locul în care teroriștii au provocat explozii în apropeire de Stade de France, unde se defășura partida amicală dintre Franța și Germania.

Potrivit televiziunii, pașaportul sirian aparține unei persoane născute în 1990, iar autoritățile investighează autenticitatea documentului, potrivit AFP. După cum a confirmat ministrul grec de interne Nikos Toskas, pașaportul sirian, aparține unui refugiat inregistrat pe insula Leros, în octombrie, potrivit Reuters.

“Posesorul pașaportului a trecut prin insula Leros pe 3 octombrie 2015, unde s-a identificat potrivit normativelor UE”, a explicat Toscas. Minstrul a subliniat că nu există dovezi clare că pașaportul aparținea persoanei care îl avea asupra ei și nici că e vorba de un terorist sau de o victimă.

Arestări

Patru persoane au fost arestate de autorităţile belgiene, după ce au avut loc mai multe percheziţii în Bruxelles, sâmbătă după-amiază, în cazul atentatelor teroriste din Paris de vineri seară, soldate cu 128 de morţi şi 300 de răniţi, informează site-ul publicaţiei franceze Le Monde, citat de MediafaX.

Percheziţiile au avut loc în localitatea Molenbeek-Saint-Jean, care aparţine administrativ de Bruxelles, în cursul zilei de sâmbătă.

Ministrul belgian al Justiţiei, Koen Geens a declarat pentru televiziunea belgiană RTBF că aceste arestări “pot fi văzute ca având legătură cu un autoturism Polo gri, înmatriculat în Belgia, găsit în faţa sălii Bataclan”, unul dintre locurile în care au avut loc atentatele teroriste din Paris de vineri seară.

În Paris, mai mulţi martori au declarat că atacatorii au sosit la bordului unui autoturism înmatriculat în Belgia. Una dintre ipotezele vehiculate este că aparţine unei echipe venite din străinătate, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Localitatea Molenbeek este, de mai mulţi ani, unul dintre centrele militanţilor islamişti radicali din Belgia şi mulţi tineri pleacă de aici pentru a se duce în zonele de conflict din Siria, să lupte alături de militanţii SI din ţară.

Atacatorul de origine marocană, în vârstă de 26 de ani, dintr-un tren al companiei Thalys, care a fost oprit de trei soldaţi americani, în luna august, locuise în zona Molenbeek.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu