Iohannis își face propria analiză după un an de la alegerea ca președinte al României

0 134

klaus iohannisFostul primar al Sibiului a făcut luni o radiografie a anului care a trecut de la alegerea sa în funcția de șef al statului. Klaus Iohannis crede că a reușit să facă pași importanți în această perioadă.

Klaus Iohannis spune, luni, la un an de la alegerea sa ca preşedinte, că a fost un an cu multe provocări şi încercări, dar a făcut ”primii paşi”.
”În urmă cu un an am pornit împreună pe drumul unui nou mod de a face politică în România – cu seriozitate şi respect pentru principii şi mai puţin scandal între politicieni. A fost un an cu multe provocări şi încercări, dar am făcut primii paşi. Vă mulţumesc că îmi sunteţi parteneri pentru a construi România puternică pe care ne-o dorim cu toţii!”, scrie Klaus Iohannis pe Facebook.
Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în 16 noiembrie 2014, învingându-l, în al doilea tur de scrutin, cu 54,43 la sută din voturi, pe premierul în funcţie de atunci, Victor Ponta. Victoria sa a fost surprinzătoare pentru mulţi, mai ales după ultimele săptămâni de campanie. Scorul s-a întors în favoarea lui Iohannis abia pe la mijlocul zilei de 16 noiembrie, când la vot au început să iasă tot mai mulţi români, mai ales tineri, revoltaţi de ceea ce se întâmplase la scrutinul din diaspora în primul tur – cozi uriaşe şi închiderea secţiilor de votare înainte a apuca toată lumea să voteze.
Prima reacţie a preşedintelui ales după victoria obţinută a venit pe Facebook, acesta devenind, de altfel, modul în care Iohannis a comunicat din ce în ce mai des cu românii după seara de 16 noiembrie.
La un an de la câştigarea alegerilor din 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis se află în faţa celei mai mari crize din mandatul de preşedinte, după tragedia din Colectiv, care a dus la depunerea mandatului de către Victor Ponta. Va instala un nou guvern, însă nu unul al PNL, aşa cum cerea anul trecut. Sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.