TREI persoane au DECEDAT, iar alte ȘASE au fost RĂNITE în urma exploziilor din locuințe

0 241

explozie 3Vieţi omeneşti pierdute, familii destrămate, blocuri evacuate sau case prăbuşite, ferestre şi pereţi dislocaţi, bunuri distruse sau deteriorate, sunt doar câteva din efectele tragice ale exploziilor. De la începutul anului şi până în prezent, 19 familii au fost direct afectate de exploziile petrecute în locuinţe, zeci de persoane au fost evacuate, iar 3 persoane au decedat.

Alba, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Sălaj şi Sibiu sunt cele 11 judeţe în care s-au petrecut aceste incidente grave. Cauzele principale ale exploziilor continuă să fie manevrarea greşită a sobelor sau aragazurilor şi improvizaţiile la instalaţiile de gaz.
Vieţi omeneşti pierdute, familii destrămate, blocuri evacuate sau case prăbuşite, ferestre şi pereţi dislocaţi, bunuri distruse sau deteriorate – iată doar câteva dintre efectele dure ale exploziilor produse în acest an în zona de activitate a companiei E.ON Distribuţie România.
Toate acestea puteau fi evitate dacă se respectau câteva reguli esenţiale pentru utilizarea gazelor naturale în condiţii de siguranţă:  apelarea doar la specialişti pentru orice reparaţie, renunţarea la improvizaţii şi la meşterii de ocazie, dar şi atenţia sporită la aprinderea arzătoarelor, respectiv, la stingerea flăcării, pentru a nu favoriza acumulări de gaz în încăpere.
“Au loc în continuare evenimente cu urmări grave, cu pierderi de vieţi omeneşti, iar cauzele sunt aceleaşi. De aceea recomandăm tuturor consumatorilor să fie foarte atenţi atunci când folosesc gazele naturale, care sunt de altfel o sursă sigură atâta timp cât sunt folosite corect. Nu vă riscaţi propria viaţă şi a celor dragi!”, a declarat Teona Oltean, Director General Adjunct E.ON Distribuţie România.

Trei explozii în județul Sibiu
În aria de activitate a companiei s-au înregistrat de la începutul anului şi până în prezent 19 explozii, fiind afectate 9 persoane dintre care 3 au decedat. În judeţul Sibiu au fost 3 astfel de evenimente 2 dintre acestea fiind cauzate de improvizaţiile făcute la instalaţiile de gaz iar o explozie a avut ca şi cauză utilizarea unui aparat defect de utilizare a gazelor naturale. Exploziile s-au soldat cu o persoană rănită şi pagube materiale.
În 2014, în perioada similară, au avut loc 13 explozii, soldate cu un deces şi rănirea uşoară a altor 6 persoane.
”Reamintim consumatorilor că intervenţiile neautorizate ale meşterilor de ocazie sau folosirea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz (sobe, aragazuri etc.) pot duce la incidente cu urmări foarte grave.  De asemenea, consumatorii sunt rugaţi să sune imediat la dispeceratul de urgenţă al E.ON Distribuţie România (0800.800.928 sau 0265.200.928) ) atunci când simt miros de gaz, după ce în prealabil au stins toate focurile, au deschis uşile şi ferestrele şi au părăsit încăperea”, spun cei de la E.on Gaz.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.