cicatlon1

cicatlon1Cea de-a doua ediţie a Ciclaton a luat sfârșit pe 30 septembrie. În cadrul primului eveniment ciclist caritabil din România dedicat exclusiv educaţiei au fost strânși 66.591 de lei, care vor fi direcționați către 5 cauze educaționale.

Este vorba de proiectele „Dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, proiect al Asociaţiei De-a Arhitectura, “GROW”, proiect al  ONG-ului Şcoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi, şi “Zburd – Educaţie prin coaching” proiect al Asociaţiei ROI.
În 2015, 30 de cicliști de anduranţă (care au parcurs integral traseul Ciclaton) şi 27 de cicliști temerari (care au pedalat pe segmente de traseu) și-au ales o cauză din cele 5 și au pedalat a strânge fonduri pentru aceasta. Cicliştii de anduranţă au acumulat pe tot parcursul traseului un total de 6.204.686 bătăi de inimă, montorizate cu ajutorul unor dispozitive sportive specifice: ceasuri sau GPS-uri care au capacitatea înregistrării ritmului cardiac.
Turul Ciclaton s-a desfăşurat între 2 şi 6 septembrie. Pe parcursul celor 5 zile, ciclatoniştii au străbătut un traseu de 660 de kilometri prin inima Transilvaniei, prin 11 orase, printre care Sibiu, Mediaş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Deva şi Alba Iulia.cicatrlon 2
“Ajuns la a doua ediţie, Ciclaton a arătat încă o dată că fiecare dintre noi poate contribui, în orice modalitate consideră de cuviinţă, la viitorul educaţiei din România. Aceste proiecte educaţionale care schimbă modelează cetăţenii responsabili de mâine au nevoie de toată susţinerea noastră, iar Ciclaton încurajează simţul civic al comunităţii”,  a declarat Cristi Gherghiceanu, Președinte Adept Transilvania.
În total, evenimentul a strâns 66.591 de lei pentru cele 5 cauze de anul acesta. Susţinătorii au putut dona pe site-ul www.ciclaton.ro, la evenimentele din oraşele prin care au trecut cicliştii sau prin SMS, folosind un număr scurt, în luna august şi în luna septembrie. Suma strânsă a reprezentat 91% din obiectivul fixat pentru anul acesta.
Ciclaton susţine educaţia centrată pe individualitatea fiecărui copil şi pe dezvoltarea aptitudinilor sale, promovând voluntariatul, o viaţă sănătoasă şi ideea că schimbarea începe atunci când fiecare dintre noi dă mai departe un lucru bun.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu