tren-deraiat-medium

Șase trenuri IR care circulă pe rutele București – Satu Mare și Brașov-Cluj Napoca au graficul de circulație deviat din cauza închiderii traficului pe raza Sucursalei Regionale CF Brașov, între stațiile Racoș și Rupea, în urma deraierii unui număr de șapte vagoane aflate în compunerea unui tren de marfă.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, graficul de circulație al trenurilor IR a fost retrasat pentru ziua de joi pe ruta deviată Brașov — Sibiu — Copșa Mică, iar trenurile locale (Regio) circulă pe segmentele feroviare Brașov—Racoș, Rupea — Copșa Mică și mai departe spre destinațiile finale.
Trenurile IR care circulă pe rută deviată sunt: IR 1741 București-Satu Mare, IR 1745 București — Satu Mare, IR 1742 Satu Mare — București, IR 1746 Satu Mare — București, IR 1539 Brașov — Cluj Napoca și IR 1538 Cluj Napoca — Brașov.
Deraierea vagoanelor de marfă s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, circulația feroviară între stațiile Racoș și Rupea fiind închisă de la ora 1,40. Trenul, care aparține operatorului național, avea în compunere 33 de vagoane și transporta produse petroliere. După ce comisia de investigare va stabili cauzele producerii acestui eveniment feroviar, echipele de intervenție, aflate la fața locului, vor interveni pentru eliberarea totală a căii ferate.
„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA va întreprinde toate măsurile operative care se impun în astfel de situații”, precizează CFR SA.
CFR SA este compania care administrează infrastructura feroviară publică.
Circulația feroviară între Brașov și Sighișoara, oprită din cauza deraierii unui tren de marfă

Circulația feroviară între Brașov și Sighișoara este oprită, joi dimineața, după ce un tren de marfă a deraiat între localitățile Racoș și Rupea din județul Brașov.
Șeful Inspectoratului Județean de Urgență ISU Brașov, Stelian Rechițean, a declarat pentru AGERRPRES că o garnitură formată de 33 de vagoane încărcate cu motorină a deraiat în cursul nopții.
„Din cele 33 de vagoane din garnitură, șapte au deraiat, din care cinci s-au răsturnat, iar din două curge motorină pe la găurile de umplere. Nu s-au înregistrat victime. Am folosit materiale absorbante pentru motorina scursă din vagoane. Se așteaptă o macara de mare tonaj pentru a ridica vagoanele deraiate. De asemenea, precizez că nu există risc pentru a se produce incendiu”, a spus Rechițean.
Șeful ISU a mai afirmat că pompierii vor rămâne în zonă până la ridicarea vagoanelor răsturnate.

Ultima oră

Comentariul meu