mărginimea sibiului premiată la târgul de turism al româniei

rasinariMărginimea Sibiului a fost premiată și promovata în cadrul Târgului de Turism al României, târg care s-a desfășurat în perioada 12-15 noiembrie la București și care a avut ca scop promovarea valorilor și tradițiilor autentice românești.

În cadrul târgului a avut loc conferinta de premiere a Destinațiilor Europene de Excelență in Turism. Anul acesta premiul I a fost atribuit Mărginimii Sibiului ca ”Destinație Europeană de Excelență în Turism și Gatronomie Locală”. ”Premiul reprezintă o recunoaștere a valorilor Mărginimii Sibiului și reprezintă un instrument foarte bun în promovarea acestei zone atât  la nivel național cât și la nivel internațional ”, a declarat primarul Bucur Bogdan după primirea premiului din partea Autorității Naționale de Turism. ”Prezența la Târgul de Turism al României a fost un prilej pentru promovarea Mărginimii Sibiului ca destinație specială din punct de vedere al gastronomiei locale. Produsele locale din Mărginime au fost atracția standului, telemeaua de oaie, brânza de burduf, cârnați afumați și ale produse locale, toate au fost pe gustul numeroșilor vizitatori ai târgului”, a declarat d-na Carmen Lungu, președintele Asociației Pensiunilor Agroturistice din Rășinari. Mulțumim tuturor celor care au susținut demersurile noastre și anume primariile din Mărginime, Pensiunea Badiu Rășinari, Pensiunea Mai Rășinari, Pensiunea Lungu Rășinari, IA Sibiu Concept Store, producători locali din Mărginime printre care Bogdan Maria, Capotă Dumitru, Cândea Maria, Lungu Coman, Mitrea Ioan, Roșca Nicolae și alții.
Proiectul— Destinații Europene de Excelență este un proiect lansat de Comisia Europeană în anul 2006. Obiectivele urmărite vizează dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect. In decembrie la Bruxelles, Mărginimea Sibiului va primi trofeul EDEN.

Ultima oră

Comentariul meu