Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă este una în care activităţile în spatial public se amplifică, fapt care impune o accentuare a prezenţei poliţiştilor în stradă. În acest context, în cursul acestei zile, în judeţul Sibiu, poliţiştii din structurile de ordine publică, investigarea criminalităţii economice şi poliţie rutieră vor desfăşura ample acţiuni pentru menţinerea unui climat social de normalitate

Acţiunile se derulează în sistem integrat la nivelul întregului judeţ, scopul acţiunii fiind combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri alimentare, legume- fructe, băuturi alcoolice şi ţigarete, precum şi jucării şi obiecte ornamentale pentru sărbătorile de iarnă. Totodată, activităţile desfăşurate vizează şi verificarea activităţii privind furnizarea de mărfuri şi alimente conform standardelor de calitate care să nu afecteze sănătatea publică.
Vor fi verificate toate categoriile de autovehicule, şi în special de transport marfă, dar şi autoturismele puse în circulaţie pe drumurile publice.
Având în vedere condiţiile meteo, poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic în scopul prevenirii producerii de accidente rutiere şi urmăresc îndeosebi, modul în care conducătorii auto respectă prevederile legale referitoare la dotarea autovehiculelor pentru circulaţia pe timp de iarnă.
Activităţile se subscriu interesului Poliţiei Române în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, protejării proprietăţii şi intereselor legitime ale acestora şi ale comunităţii, menţinerii şi asigurării ordinii şi siguranţei publice.

Comentariul meu

Lasă un răspuns