dcim100gopro
DCIM100GOPRO

Urmare a căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele zile în munţii Făgăraşului, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu este în măsură să anunţe următoarele:
• Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţii Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor.
• Pentru prevenirea accidentelor montane, S.P.J. Salvamont Sibiu, solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise.
• În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuiesc efectuate respectând toate măsurile impuse de perioada în care riscul de avalanşă este prezent.
• Turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările echipei Salvamont aflată în zonă;
• Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălţămimte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă);
• Alpiniştii care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţii Făgăraşului le solicităm să anunţe S.P.J. Salvamont Sibiu traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia SALVAMONT pentru telefoane mobile.
• Lista traseelor închise se poate se consulta pe site-ul Consiliului Judeţean Sibiu:
http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2015/11/Trasee-Muntii-Fagaras.pdf
• Accidentele montane se vor anunțate telefonic la 112.

De asemenea informăm turiştii că traseul turistic marcat cu triunghi roşu, ce face legătura între oraşul Victoria şi cabanele Turnuri şi Podragu din munţii Făgăraşului este momentan blocat de căderi importante de arbori în porțiunea cuprinsă între pârâului lui Ban şi cabana Turnuri. În aceste condiţii, pentru prevenirea unor accidente, acest traseu este închis traficului turistic.

Foto Cristina Iancu

Comentariul meu

Lasă un răspuns