Fostă polițistă de la Serviciul Rutier Sibiu anchetată de DNA. Falsifica probe din dosare ale unor șoferi rămași fără permis!

0 250

masinipolitie 22O fostă angajată de la poliția Rutieră Sibiu este principala vizată de o anchetă a DNA Alba. Aceasta a demisionat în luna august, dar până atunci ea ar fi falisificat mai multe dosare ale unor șoferi care rămăseseră fără permis din diverse motive.

După ce numele unei foste agente de la Serviciul Rutier a apărut într-un dosar având ca obiect infracţiuni de fals, uz de fals şi abuz în serviciu, un alt scandal iese la iveală. O fostă angajată de la Rutieră este cercetată într-un dosar instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie, anunta adevarul.ro.
Potrivit unor surse judiciare, o fostă angajată a Serviciului Rutier Sibiu, subcomisar de poliţie, ar fi falsificat rezoluţiile procurorilor şi ar fi dat astfel soluţii de neîncepere a urmăririi penale în 5 dosare având ca obiect diferite infracţiuni la regimul rutier, cum ar fi consumul de alcool, conducerea unui autoturism neînmatriculat sau conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.
După ce rezoluţiile ar fi fost modificate, şoferii şi-ar fi recuperat permisele de conducere. Femeia a lucrat la Serviciul Rutier Sibiu până în luna august a acestui an când a demisionat, la scurt timp după ce au fost sesizaţi în cazul ei procurorii anticorupţie.
”Persoana a fost încadrată la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu din sursă externă, începând cu data de 15.11.2003, în urma promovării unui concurs pentru ocuparea unei funcţii de personal contractual (operator-control date). Începând cu data de 01.09.2005, în urma promovării unui concurs de încadrare directă din sursă externă aceasta a fost numită pe o funcţie de ofiţer pe care a ocupat-o până la data de 18.08.2015, data încetării raporturilor de serviciu prin demisie”, spune șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, conform adevarul.ro.

DNA-ul face anchetă
Potrivit sursei citate, dosarul este în prezent instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia. ”Referitor la ancheta penală, precizăm faptul că aceasta este instrumentată de către DNA Alba, în baza rapoartelor de sesizare transmise de I.P.J. Sibiu în data de 30 şi 31.07.2015, în care sunt reclamate infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu. Înainte de finalizarea anchetei, I.P.J. Sibiu nu este în măsură să ofere alte date şi informaţii”, mai afirmă Ivancea. Este a doua anchetă în ultima perioadă care vizează un fost angajat al Serviciului Rutier Sibiu. Procurorii Tribunalului Sibiu cercetează de asemenea o fostă agentă de la Rutieră, devenită între timp subofiţer la ISU Sibiu. Sursa info: adevarul.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.