traseul2

valea oltului blocataDacă vreți să ajungeți în sudul României pe Valea Oltului și doriți să alegeți cel mai scurt traseu de ocolire a zonei în care traficul este blocat, ei bine trebuie să știți că există două variante de ocolire, pentru mașinile mici.

Blocajul apărut din cauza desprinderilor de rocă, care au avut loc pe Valea Oltului, între Căciulata şi Brezoi, la kilometrul 199 – 200, face ca principala cale de acces dinspre Ardeal către sudul României să fie blocată. Mașinile nu pot să mai treacă de zona cu probleme, așa că șoferii trebuie să aleagă una din variantele ocolitoare propuse de autorități respectiv drumul naţional DN 1 (Veştem – Făgăraş – Braşov sau drumul naţional DN 1, drumul naţional DN 7, drumul naţional DN 66 (Simeria – Haţeg – Petroşani – Tg. Jiu).
VEZI AICI VIDEO DIN ZONA UNDE S-A BLOCAT TRAFICUL PE VALEA OLTULUI
Există însă și o variantă mult mai scurtă prin care puteți să ajungeți de la Sibiu la Râmnicu Vâlcea, dar pe care pot să cricule doar mașinile cu masă de până în 3,5 tone. Vă prezentăm un traseu pe care aveți posibilitatea să mergeți către Vâlcea, cu avertismentul că există un tronson de 6-7 kilometri care nu este asfaltat, iar în rest calitatea drumului este una medie.
traseul1Traseul mai scurt, drumul mai prost
Practic puteți să porniți din Veștem pe DN7, iar după Balota, la Tuțulești faceți dreapta pe DJ 703M către Perișani. Apoi continuați drumul pe DC14A prin Pripoare până la Dângești. Aici intrați pe DJ703N și mergeți prin Brădișor, iar la intersecția cu DJ 703G, virați la dreapta către Sălătrucel, Seca, continuați prin Jiblea Veche și ajungeți în Călimănești, unde virați la stânga pe DN7 către Rm. Vâlcea.
traseul2
Traseu mai lung, dar mai sigur
Varianta a II-a este pe un drum complet asfaltat. La fel porniți din Veștem pe DN7, iar după Balota, la Tuțulești faceți dreapta pe DJ 703M către Perișani. Mergeți prin Pripoare și intrat pe DJ 703H către Poiana și continuați pe acesta prin Văleni și Șuici, iar la intersecția cu DJ 703G, virați la dreapta către Paltenu, mergeți spre Stoenești și de aici circulați spre Sălătrucel, Seca, Jiblea Veche și ajungeți în Călimănești, unde virați la stânga pe DN7 către Rm. Vâlcea. Dezavantajul este că faceți un ocol în plus de aproximativ 21 de kilometri.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Traseul mai lung nu este mai bun si nici mai sigur !!!! Drumul nu este complet asfaltat!