FOTO – Mitropolitul Ardealului și-a tras limuzină de lux. Costă peste 60.000 de euro!

32 4.996

mercedes 3Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, merge mai nou la evenimentele la care este invitat cu o super limuzină Mercedes. Mașina are un preț de cel puțin 63.000 de euro, modelul standard, conform site-ului oficial al producătorului german și poate ajunge și la  100.000 de euro.

Discrepanță totală vineri după amiază la Sibiu. Mitropolitul Ardealului a participat la inaugurarea unui centru de cercetare la Spitalul Județean Sibiu, în calitate de invitat. Până aici nimic anormal. Mitropolitul a vorbit frumos, a ținut o slujbă de sființire a centrului și apoi a dat să plece probabil spre Mitropolie. Chiar dacă aceasta este la maxim 10 minute de mers pe jos de locul în care ÎPS Streza a participat la eveniment, mitropolitul a venit acolo cu o super limuzină, care l-a așteptat și la plecare.
Și nu vorbim de vreo mașină amărâtă ci de un Mercedes de top. Mai exact de modelul E350 4matic, cel mai nou din serie, bineînțeles.
Streza a pășit falnic spre mașină, s-a urcat pe locul din dreapta față și a plecat țanțoș trecând și pe sub privirile muritorilor de rând participanți la eveniment, dar și ale bolnavilor din spital.mercedes streza
Reacția ”muritorilor de rând”
”A venit primul ministru sau cine e cu mașina asta dichisită?”, a exclamat un domn care stătea alături de o femeie îmbrăcată în pijamale, semn că este internată în spital. ”Nu. E Mitropolitul!”, i-a explicat un participant la evenimentul la care fusese și ÎPS Streza. ”Săracul… Ce mașină are..”, a exclamat imediat cel ce a întrebat. mercedes 2
Mașină de minim 63.000 de euro
Limuzina folosită de Mitropolitul Ardealului este una de top și de ultimă generație. Modelul E350 4matic de la Mercedes are preț de pornire de la 63.000 de euro, conform listei de prețuri de pe site-ul oficial mercedes-benz.ro. Vorbim însă de un preț standard, care crește în funcție de accesorizări și motorizare. mercedes 4Prețul final poate să atingă și suma de 100.000 de euro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
32 Comentarii
 1. Liviu scrie

  Sa ii spuna cineva la popa ca la limuzine locurile din fata sunt pt sofer si lacheu…si spatiul e mult mai mic decat pe bancheta din spate. E valabil si pt Jiji, care mai rau, isi conduce singur limuzina

 2. ipu scrie

  Iisus a călătorit călare pe măgar! Fără trufie!

  1. ipu scrie

   Mandria, pacat capital

   Omul intunecat de mandrie se pretuieste pe sine intr-un mod patimas, vazandu-se vrednic de cinstea si lauda celorlalti, indiferent de lipsurile sale. Cel mandru socoteste ca nu are nevoie nici de Dumnezeu, nici de aproapele, iar daca cere cuiva ajutorul, o face cu o indrazneala lipsita de dragoste si fara nici un pic de recunostinta. Cel mandru, daca ramane mandru, nu poate iubi, nu poate sluji, nu poate ierta, nu se poate mantui.

   Sfantul Ioan Casian spune: „Patima mandriei intuneca intreg sufletul si-l prabuseste in cea mai adanca prapastie. Pacatul mandriei, cand pune stapanire pe bietul suflet, ca un tiran prea cumplit care a cucerit o cetate mare si inalta, il darama in intregime si il surpa pana in temelii. Marturie despre aceasta este ingerul acela care, pentru mandrie, a cazut din cer. Caci, fiind zidit de Dumnezeu si impodobit cu toate virtutile si cu intelepciunea, n-a voit sa le recunoasca pe acestea venite din darul Stapanului, ci din firea sa.”

   Mandria l-a surpat din cer pe Lucifer, tot mandria l-a alungat din rai pe Adam. Nu a existat si nu va exista vreodata un om care sa nu fie ispitit de duhul mandriei. Iisus Hristos insusi, cand se nevoia in pustiul Carantania, a fost ispitit de diavolul mandriei, care i-a zis: „Acestea toate ti le voi da Tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie” (Matei 4, 9).

   Daca tot ce suntem si tot ce avem este de la Dumnezeu, precum spune Sfantul Apostol Pavel, cum si cu ce ne mai putem mandri? „Ce ai, (omule) pe care sa nu-l fi primit? Iar daca l-ai primit, de ce te falesti, ca si cum nu l-ai fi primit?” (I Corinteni 4, 7).

   „Dumnezeu celor mandri le sta impotriva, iar celor smeriti le da har” (Iacov 4, 6). Sa dobandim, deci, cugetarea smerita, prin rugaciune si post, prin slujire si iertare, caci fara aceasta nu ne putem mantui.

 3. iulian scrie

  Seful Domnului Mitropolit, cel a carui moarte si inviere o celebram acum de paste are urmatoare parere despre cei ca Dansul . http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=23&id=55

  1. Atunci a vorbit Iisus mulţimilor şi ucenicilor Săi,
  2. Zicând: Cărturarii şi fariseii au şezut în scaunul lui Moise;
  3. Deci toate câte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac.
  4. Că leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, iar ei nici cu degetul nu voiesc să le mişte.
  5. Toate faptele lor le fac ca să fie priviţi de oameni; căci îşi lăţesc filacteriile şi îşi măresc ciucurii de pe poale.
  6. Şi le place să stea în capul mesei la ospeţe şi în băncile dintâi, în sinagogi,
  7. Şi să li se plece lumea în pieţe şi să fie numiţi de oameni: Rabi.
  8. Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.
  10. Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos.
  11. Şi care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru.
  12. Cine se va înălţa pe sine se va smeri, şi cine se va smeri pe sine se va înălţa.
  13. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.
  14. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua.
  15. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi.

 4. way to hell scrie

  way to hell

  1. florin scrie

   Sau „what the hell”

 5. Ticu scrie

  Masina este a Mitropoliei Ardealului, si are acelasi scop de a transporta pe”sef” ca si masina primariei, sau a prefecturii judetului.
  Acest obiect utilizat de seful bisericii nu are alt scop decat transportul.
  Atatia neispraviti isi etaleaza „supermasinile ” prin orice resedinta de judet, nu mai spun de Bucuresti, si ” institutia biserica ” cu cel mai mare procentaj de incredere in sondaje, nu are dret, nu se cade, etc.
  Imi amimtesc de aceleasi discutii purtata de niste „neica nimeni”prin tren; atunci, prin anii ’70 Mitropolia Moldovei cumparase un Mercedes 220 D si toti il criticau pe mitropolit ca nu cumparase Moskvici!

 6. Liviu scrie

  WTH ala nu vine de What the hell ?

  1. abc scrie

   Ba da, WTH este acronimul universal folosit pentru what the hell. FIe cineva a facut misto de ei cand le-a alocat acel numar, fie ei au facut o aroganta…

 7. Klaus scrie

  Inspirat număr are Sfinția sa… WTH ( What the hell? ). Adică, ce vă mirați, bă? Săracilor! 😉

 8. vladimir scrie

  Domnule moderator al site-ului, de ce nu lasi toate comentariile sa fie postate? Cenzura comunista functioneaza perfect pe siteul asta!

 9. Anonim scrie

  Daca si ar vinde cu totii limuzinele ar fi terminat cu ani in urma catedrala mintuirii neamului…aviz clericilor…acolo sunt banii …

 10. Nicu V. scrie

  Ce s-au gandit cei de la oradesibiu?! Pai daca tot aduc rating stirile impotriva bisericii, hai sa dam si noi una, ca mai luam niste rating, ca doar ce conteaza ca suntem muste si tragem la caca? Ca daca am fi albine ne-am uita si am difuza si stiri importante cu lucruri bune pe care le face bor! Dar noi suntem muste, nu albine. Si asa ajungem sa dam stirea asta. Ca mitropolitu merge cu mercedes…
  Vlade, sunt de acord cu tine ca le-ar trebui elicoptere. Si nu numai lor, ci tuturor oamenilor din tara aflati la nivel inalt de decizie. Astia sunt platiti din bani publici nu ca sa stea in trafic, ci ca sa rezolve problemele patriei. De aia au si coloane oficiale. Dar ce sa faci, ca romanul e ofensat ca aia circula cu girofar. (Ok, nu-s de acord sa faca abuz). Dar, din pacate, nu traim in UK, sau America… ci intr-o alta tara a tuturor posibilitatilor, Romania. Cea pe care, chiar si asa cum e, o iubim.

  1. Anonim scrie

   Felicitari, un comentariu facut de un matur.

  2. anonim scrie

   Mitropolit = „om cu nivel inalt de decizie … sa rezolve problemele patriei” motiv pentru care are nevoie de ultimul tip de mercedes.

   Tu citesti ce scri?!

 11. Vlad scrie

  Mitro petrece mult timp in masina. Are vreo 60-70 de ani. Ati fi vrut sa il vedeti intr-un Golan? Poate si eu, dar nu la varsta asta si in functia pe care o are. Sa nu uitam ca mitropoliti sunt vreo 6-7 in tara. Eu le-as cumpara elicoptere ca sa nu mai piarda timp in trafic. Da sunt multi comentatori care ar transforma stirea asta in motiv de acuze. Asa ca nu ii cumpar elicopter, ci ma bucur ca are mercedes. L-o fi primit donatie sau poate ca nici nu e al lui. De ce are numere de Bucuresti?

 12. Popa scrie

  Enoriasilor….. dati-le bani!!!!!!!!!

  1. Nicușor scrie

   Ce treaba ai tu cu banii mei?

   1. Alex scrie

    Sustii prostia cu banii tai….unii oameni mor in spitale pe cand cacatu ala se da cu Mercedes Benz. Ti se pare normal „crestinule” ? Ce cacat s-a intamplat cu modestia? Terminatii astia sunt farisei nu preoti. De cand s-a asociat crestinismul cu parvenitii astia?

 13. gogu din rampa scrie

  Popa de la Sibiu circula cu masina scumpa si cel de la tomis umbla cu o trena cusuta cu fire din aur,lunga da catva metri,eu zic sa le fie rusine.

  1. Anonim scrie

   Doar bani…::

 14. Mercedes scrie

  Stire de doi lei data de ziaristi de doi lei. Scartzari mai bine zis. Parcul era plin de masini scumpe dar numai pe a mitropolitului ati vazut-o. AvetI foamea in gat si va roade invidia.

 15. nik scrie

  skoda superb ii tusea. bine ca si-a adus gasca de la caras in sibiu

 16. Popeasca scrie

  „răCnet” bă!

 17. Mihai scrie

  Bai ziaristul lui peste, ultimul ragnet si limusina ? Vai de capul tau.

 18. Rizescu scrie

  Cine o fi scris articolul…
  Prețul final poate să atingă și suma de aproape 100.000 de euro.

  Sa si atinga .. aproape..

 19. Stefan Resita scrie

  Ce spuneti voi de mitropulit ??? Eu am in blocul vecin doi popi…second mai de duzina asa…fara multe decoratii ?!?! Unul conduce Passat CC si celalalt Golf 7…deci…daca e sa luam ierarhic cresterea ..e oarecum normal….in tara asta cu totul anormala 🙁

 20. Raluca scrie

  Pai nu ii mai incape burta !!!! Nesimtit ordinar !!!! ?????

 21. nedumeritu' scrie

  Mie imi place numarul… WTH vine de la What The Hell ?

  1. radu scrie

   Neah, vine de la Welcome To Heaven… Sau Hell, depinde de om.

 22. Pista scrie

  de parca intr-un opel ii sta sunca intr-o parte…

  1. Robert scrie

   hahahahaha buna asta

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.