Polițiști sibieni cercertați penal. Au furat zeci de mii de lei din banii colectați pe taxa de cazier!

0 222

ipj sibiuUn nou scandal lovește în poliția sibiană. Doi agenți de poliție din cadru IPJ Sibiu sunt cercetați pentru că ar fi pus la punct un sistem ingenios prin care prosteau pur și simplu oamenii să plătească taxa de cazier, fără să le elibereze și chitanța aferentă.

Doi agenţi din cadrul IPJ Sibiu sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele plătite de sibieni pentru eliberarea cazierului judiciar, anunță adevărul.ro.
Cei doi, un bărbat şi o femeie, erau subofiţeri în cadrul Serviciului Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă. În cadrul Instituţiei Prefectului, unde se eliberează cazierul judiciar, sunt două ghişee, unul la care se plăteşte taxa de cazier, de 10 lei, şi unul la care se eliberează acest document, lucru posibil teoretic doar în momentul în care, la cererea de eliberare, este ataşată şi chitanţa care certifică plata taxei de eliberare a cazierului.
Cei doi lucrau la ghişeul unde se elibera cazierul, şi se pare că foarte mulţi oameni nu ar fi ştiut de existenţa celui de-al doilea ghişeu, pentru plata taxei, astfel că veneau la direct ghişeul unde lucrau cei doi cu cei 10 lei în numerar şi cu cererea de eliberare a documentului.
Agenţii ar fi încasat banii şi i-ar fi oprit pentru ei, iar la dosar rămânea doar cazierul, fără chitanţă. Totul s-ar fi petrecut între 2009 şi 2013. Prejudiciul încă se calculează, dar sumele sunt mari, de ordinul zecilor de mii de lei. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
”Este în lucru dosarul, este începută urmărirea penală pentru amândoi pentru abuz în serviciu”, a declarat pentru Adevărul, Ion Veştemean, prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Până la finalizarea cercetărilor, cei doi subofiţeri sunt puşi la dispoziţie şi execută strict sarcini delegate de către şeful IPJ Sibiu. Sursa info: adevărul.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...