Veste bună sau nu legat de autostrada Sibiu – Pitești? S-a anunțat când încep lucrările!

2 235

autostrada sibiu pitestiNoul ministru al Transporturilor, Dan Cotescu a anunțat miercuri că lucrările la cea mai importantă autostradă de legătură între Ardeal și Muntenia, pe tronsonul dintre Sibiu și Pitești, ar putea să înceapă la 1 ianuarie 2017.

Lucrările la autostrada Pitești – Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017, iar licitațiile vor putea începe în vara anului viitor, a declarat miercuri Dan Costescu, ministrul Transporturilor, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget.
„Din păcate nu a fost demarată din timp ca să poată începe acum execuția. În acest moment noi am început procedurile pentru studiul de fezabilitate și încercăm să accelerăm, să devansăm programul pe care l-am primit, să-l aducem cât mai aproape de noi. (…) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau să se încheie la 15 decembrie în acest an. Consultantul extern ne-a recomandat să extindem această perioadă până la următorul termen, până la 15 iunie, pentru a nu grăbi acest lucru pentru că fuseseră sărite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare că au fost problema la Orăștie — Sibiu. În vară vor putea fi demarate, după studiul de fezabilitate, licitațiile pentru proiectare și lucrări, iar asta înseamnă că la 1 ianuarie 2017 vor putea începe lucrările”, a spus Costescu.
El a precizat că una dintre probleme este insuficienta pregătire a proiectelor.
„Constatând acum problemele pe care le vedem cu Orăștie-Sibiu și cu celelalte lucuri care se demolează, am comparat cu ceea ce se întâmplă în alte țări și am observat că problema noastră este insuficienta pregătire a proiectelor. Vrem să ne grăbim. Avem o foame de autostrăzi, de drumuri, căi ferate, dar în dorința noastră sărim peste etape care, după, ne costă. Oricât de nepopular aș fi, eu o să rămân la convingerea că un lucru bine făcut înseamnă un lucru bine pregătit. În Germania, un stadiu de pregătire a unei autostrăzi și a unui obiectiv de investiții este de 4 ani, în România avem chiar un an și jumătate. Urmările se văd în segmente de genul Orăștie — Sibiu sau în alte segmente”, a mai afirmat ministrul Transporturilor. Sursa info: agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. SIBIAN scrie

    Urmarile care se vad pe segmentele amintite sunt rezultatul hotiei , prostiei ,coruptiei si indiferentei celor care trebuiau sa-si faca serviciul corect ca in Germania ! Foamea de autostrazi este mare dar foamea de spagi o depaseste cu mult pe cea de autostrazi .

  2. Dumitru scrie

    Poate vor reusi pana la urma sa se decida daca si cand se va construi si poate nu se va construi cu cel mai mare pret/km din lume. La noi s-a construit incet, scump si prost.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...