controale itm în atelierele de tip service auto din sibiu. s-a lăsat cu amenzi grele!
Foto Arhivă

service masiniÎn timpul acţiunilor de control, desfăşurate în perioada martie – noiembrie 2015, au fost verificate 41 de unităţi, cu un numar total de 865 de salariaţi şi au fost constatate 103 neconformităţi. S-au aplicat peste 100 de sancțiuni.

Având în vedere că riscurile specifice activităţilor de întreţinere şi reparaţii auto pot genera accidente cu efect asupra capacităţii de muncă a lucrătorilor, precum şi numărul mare de neconformităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă constatat în campaniile din anii anteriori, I.T.M. Sibiu a desfăşurat pe parcursul anului 2015, o campanie pentru creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor care desfăşoară activităţi de întreţinere şi reparaţii auto, privind necesitatea respectării legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Grupul ţintă a fost constituit din unităţi care desfăşoară activităţi de întreţinere şi reparaţii auto (service-uri auto,vulcanizări auto, spălătorii auto etc.).
În timpul acţiunilor de control, desfăşurate în perioada martie – noiembrie 2015, au fost verificate 41 de unităţi, cu un numar total de 865 de salariaţi şi au fost constatate 103 neconformităţi, pentru care inspectorii de muncă au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale constând din avertismente şi amenzi în valoare de 20.000 lei. De asemenea, a fost oprit din funcţionare un echipament tehnic.
Cele mai frecvente deficienţe constatate în timpul controalelor, au fost:
–    Instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor pe linie de securitate şi sănătate în muncă;
–    Nesupravegherea stării de sănătate a lucrătorilor;
–    Instalaţii electrice necorespunzător întreţinute;
–    Lipsa apărătorilor de protecţie la echipamentele de muncă;
–    Alte deficienţe de natură organizatorică.
Foto: arhiva

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Bineinteles ca au fost controlate unitatile declarate, care sigur se straduiesc sa asigure conditii. In schimb sutele de ateliere facute in curtea cetatenilor, nu vor fi controlate niciodata. Acolo sunt adevaratele probleme.