Ora de Sibiu
Știri in direct

O oportunitate ce nu trebuie ratată- cursuri de ucenicie – stagiatură în Germania

131

joburi_Anglia_domeniu_hotelier

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu organizează în data de 18.01.2016 preselecție pentru tinerii care doresc să urmeze cursuri de ucenicie/stagiatură pe o perioada de 3 ani la angajatori din Germania, ȋn cadrul programului de formare profesională duală MobiProEU – The Job of my Life, lansat ȋn anul 2013 de Ministerul Federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenției Federale de Muncă și a Centralei de Mediere a Străinilor și Specialiștilor ZAV.
Sunt disponibile 16 posturi ȋn meserii precum specialist ȋn domeniul hotelier / specialist restaurant (8 posturi) și ȋngrijitor bătrâni (8 posturi).
Menționăm că pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă ȋntre 18 și 27 de ani, care dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de master), care până în momentul înregistrării în acest program nu au locuit în Germania pe o perioada mai mare de 3 luni și care nu au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară. Pentru posturile de ȋngrijitor bătrâni sunt acceptate și persoane care au absolvit 10 clase.
Programul de formare profesională duală presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 – 4 zile/săptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri între 8 – 12 ore/săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.
Persoanele cu domiciliul în judeţul Sibiu, care sunt interesate de acest program, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, str. Morilor nr. 51 A, telefon 0269-210882 int.119, pentru a fi înregistrate în baza de date. Ȋnregistrarea se realizează in perioada 11.12.2015 -13.01.2016 pe baza următoarelor documente:
– cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă);
– copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni);
– C.V model Europass (cu fotografie) în limba română, engleză sau germană;
– cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...