Ora de Sibiu
Știri in direct

Sibienii care nu își îngrijesc corespunzător terenurile vor plăti impozite majorate cu 500%

130

intravilan

În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 17 decembrie 2015 primarul interimar Astrid Fodor propune spre aprobare criteriile de încadrare în categoria terenurilor neîngrijite a terenurilor proprietate privată, situate în intravilanul municipiului Sibiu.

În ședința extraordinară din data de 9 noiembrie Consiliul Local Sibiu a adoptat deja majorarea impozitului cu 500% în cazul terenurilor neîngrijite de către proprietarii lor. Prin prezentul proiect de hotărâre se propun criteriile care vor stabili dacă pentru un anumit teren neîngrijit se va percepe impozit majorat sau nu. De asemenea, acest proiect stabilește și metodologia de aplicare a măsurii. Dacă este aprobată, hotărârea va intra în vigoare din 1 ianuarie 2016.

“Este important de precizat faptul că nu vom aplica direct majorarea impozitului. Proprietarul va fi mai întâi somat să ia măsurile pentru curățarea și îngrijirea terenului și va avea la dispoziție 15 zile să ia măsurile necesare. Dacă cel în cauză nu se conformează, atunci se va trece la majorarea impozitului cu 500% pentru respectivul teren, cu respectarea prevederilor legale în vigoare” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Ce înseamnă teren neîngrijit? În această categorie intră terenurile care se află într-un cartier construit și locuit, nu sunt ocupate de clădiri, sunt de regulă neîngrădite, nu sunt cultivate dar nici amenajate peisagistic și pe care sunt abandonate deșeuri (din construcții, vegetale, gunoaie sau de orice alt tip). Astfel de terenuri reprezintă un risc pentru sănătatea și siguranța publică.

Excepție de la aplicarea acestor măsuri vor face terenurile pe care sunt lucrări de construcție în curs, în acest sens fiind emisă o autorizație de construcție valabilă.

Constatarea se va face de către agenții Poliției Locale Sibiu, dar și de către angajații Primăriei Sibiu împuterniciți în acest scop. Aceștia vor întocmi o fișă (atașată acestui material) și vor face fotografii la fața locului care să demonstreze starea terenului în cauză. După identificarea proprietarului, acesta va fi somat și va primi un termen de 15 zile pentru a curăța terenul. În cazul în care nu se iau măsurile corespunzătoare, Direcția Fiscală Sibiu va propune Consiliului Local aprobarea majorării impozitului cu 500%.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...