intravilan

În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 17 decembrie 2015 primarul interimar Astrid Fodor propune spre aprobare criteriile de încadrare în categoria terenurilor neîngrijite a terenurilor proprietate privată, situate în intravilanul municipiului Sibiu.

În ședința extraordinară din data de 9 noiembrie Consiliul Local Sibiu a adoptat deja majorarea impozitului cu 500% în cazul terenurilor neîngrijite de către proprietarii lor. Prin prezentul proiect de hotărâre se propun criteriile care vor stabili dacă pentru un anumit teren neîngrijit se va percepe impozit majorat sau nu. De asemenea, acest proiect stabilește și metodologia de aplicare a măsurii. Dacă este aprobată, hotărârea va intra în vigoare din 1 ianuarie 2016.

“Este important de precizat faptul că nu vom aplica direct majorarea impozitului. Proprietarul va fi mai întâi somat să ia măsurile pentru curățarea și îngrijirea terenului și va avea la dispoziție 15 zile să ia măsurile necesare. Dacă cel în cauză nu se conformează, atunci se va trece la majorarea impozitului cu 500% pentru respectivul teren, cu respectarea prevederilor legale în vigoare” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Ce înseamnă teren neîngrijit? În această categorie intră terenurile care se află într-un cartier construit și locuit, nu sunt ocupate de clădiri, sunt de regulă neîngrădite, nu sunt cultivate dar nici amenajate peisagistic și pe care sunt abandonate deșeuri (din construcții, vegetale, gunoaie sau de orice alt tip). Astfel de terenuri reprezintă un risc pentru sănătatea și siguranța publică.

Excepție de la aplicarea acestor măsuri vor face terenurile pe care sunt lucrări de construcție în curs, în acest sens fiind emisă o autorizație de construcție valabilă.

Constatarea se va face de către agenții Poliției Locale Sibiu, dar și de către angajații Primăriei Sibiu împuterniciți în acest scop. Aceștia vor întocmi o fișă (atașată acestui material) și vor face fotografii la fața locului care să demonstreze starea terenului în cauză. După identificarea proprietarului, acesta va fi somat și va primi un termen de 15 zile pentru a curăța terenul. În cazul în care nu se iau măsurile corespunzătoare, Direcția Fiscală Sibiu va propune Consiliului Local aprobarea majorării impozitului cu 500%.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns