fbpx

O sibiancă ajută Baia Mare să devină Capitală Culturală Europeană în 2021

0 209

Andreea Ciortea

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat că selectarea Băii Mari pe lista scurtă a orașelor la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, alături de Timișoara, Cluj Napoca și București, demonstrează că administrația locală s-a implicat și susține aceste proiect cultural de anvergură.

„Este cel mai important proiect pe care municipiul Baia Mare îl are în viitorii ani. Este cel mai important proiect pentru municipiul Baia Mare din perspectivă istorică pentru un oraș care a suferit diverse transformări economice, un oraș care din această nominalizare poate să se reinventeze și prin această nominalizare poate în 2021 să arate că este un oraș care prin cultură s-a dezvoltat și economic, și social. Am visat la acest proiect atunci când poate nimănui din acest oraș nu-i trecea prin minte că Baia Mare ar putea deveni vreodată Capitală Europeană a Culturii. Am adus alături de mine oameni de prestigiu, oameni inimoși, oameni care au făcut din Baia Mare casa lor. Am adus și băimăreni și am adus și oameni din afara orașului nostru, dar am adus în primul rând profesioniști care să ofere și României, și Europei, și lumii un oraș care să găzduiască în 2021 Capitala Europeană a Culturii la cele mai înalte standarde”, a spus Cătălin Cherecheș.

Edilul a subliniat că în perspectiva nominalizării, administrația se va concentra pe susținerea acestui proiect.

„Sunt convins că fiecare dintre noi, indiferent de simpatiile sau antipatiile dintre noi, indiferent de modul în care ne raportăm unii la ceilalți, de azi începând ne vom raporta în mod major, generos la un singur lucru, la Baia Mare și a deveni Capitală Europeană a Culturii. Avem un demers important de făcut în următorul an, avem lucruri importante de bifat pentru a satisface toate cerințele juriului, dar pentru a pune în operă tot ceea ce am specificat în caietul de candidatură (…), în următorii ani va fi pentru mine proiectul prioritar și va fi tot ceea ce înseamnă seriozitate majoră în tot ceea ce poate să facă primarul ca și activitate de zi cu zi. Vom aloca toate energiile, toate resursele financiare și de orice alt tip pentru a realiza acest obiectiv. Am toată încrederea și cred foarte hotărât că Baia Mare va fi Capitala Europeană a Culturii în 2021”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Directorul Fundației Baia Mare 2021, Andreea Ciortea, a arătat că în ultimele luni de zile întreg efortul componenților fundației s-a concentrat pe cristalizarea proiectului.

„Ultimele trei luni au fost pentru mine cel mai intens an din viața mea. Mulțumesc, domnule primar, că acum trei luni și jumătate m-ați convins să vin din Sibiu în Baia Mare și mi-ați arătat că în Baia Mare se poate face treabă repede și bine. Au fost trei luni intense în care am muncit cu o echipă minunată, în care am muncit alături de comunitatea băimăreană ca în șapte zile să avem o pagină de facebook cu 25.000 de aprecieri, să avem societatea civilă, operatorii culturali, instituțiile publice și ONG-urile alături de noi. Asta este într-adevăr o reușită(…) sunt convinsă că vom face treabă cu o echipă minunată”, a spus Andreea Ciortea.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.