Vremea se menţine caldă şi în zilele următoare. Când va ninge?

0 166

prognoza-meteo-820x300

Luni – în orele dimineţii şi noaptea în zonele joase, în special din vest şi centru, se va semnala local ceaţă asociată izolat cu burniţă. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar şi în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -5 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -9 grade în cele ale Carpaţilor Orientali.
În Bucureşti – temperaturile vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Marţi – temperaturile diurne vor scădea şi vor deveni apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii decembrie în majoritatea zonelor. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în zonele joase, local persistentă în vest, sud-vest şi centru şi asociată cu burniţă. Noaptea înnorările vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului; vor fi precipitaţii slabe, local în Moldova şi zona Carpaţilor Orientali unde vor predomina ninsorile şi izolat în Maramureş şi Transilvania unde vor fi şi lapoviţe sau ploi. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 7 grade, mai mici în zonele cu ceaţă persistentă; minimele termice vor fi cuprinse între -6 şi 3 grade.

Miercuri – cerul va fi mai mult noros in intreaga tara, iar in zonele joase se vor mentine conditiile pentru formarea cetii, care va fi asociata izolat si cu burnita si depunere de chiciura, pe alocuri vizibilitatea urmand sa scada sub 50 de metri. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures, 5-9 grade in Banat si Crisana, 4-8 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (regiuni unde se va raci fata de ziua precedenta) si 3-8 grade in Moldova.
Joi – temperaturile vor fi in usoară scădere în majoritatea regiunilor ţării. Ceata va mai persista in zonele joase, unde va fi asociata din nou cu burnita slabă, in timp ce la deal si la munte, in special in vestul tarii, va ninge. Temperaturile maxime vor urca pana la 1-6 grade in Transilvania si Maramures, 4-8 grade in Banat si Crisana, 3-7 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu valori usor mai ridicate pe litoral) si 2-6 grade in Moldova.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.