gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 20 decembrie, ora 11:00, premiera spectacolului „Max und Moritz” în regia Mirelei Bucur.

După 56 de ani de la prima montare pe scena Teatrului de Păpuși de la Sibiu, în 25 iunie 1959, Max și Moritz revin pe scenă într-o nouă versiune. Max şi Moritz este povestea în versuri a doi băieţi insuportabili, obraznici, care şi-au pus în cap să se amuze terorizându-i pe cei din jurul lor. Refractari la ordine şi disciplină, la cuminţenie, ei sunt în permanent război cu toată lumea, cuvântul respect fiind total necunoscut lor. Povestea extrem de inventivă a fost scrisă și ilustrată cu mult umor negru de Wilhelm Busch în 1865.

Spectacolul creat de Mirela Bucur povestește cu umor și măiestrie cele șapte pozne ale celor doi năzdrăvani care pun la cale fel de fel de farse cunoscuţilor lor. Astfel mătuşa Bolte rămâne fără găini, croitorul Tap intră la apă şi se îmbolnăveşte rău de tot de nu-l mai vindecă decât fierul de călcat, cofetarul rămâne fără prăjituri şi dascălul Lampel fără pipă, iar unchiul se trezeşte sub mulţimi de cărăbuşi. Mama celor doi îi aleargă, disperată, neştiind cum să le mai vină de hac, însă, în cele din urmă, timpul le pune capac.

„Întâlnirea cu Max și Moritz n-a fost doar o nouă montare pentru mine, ci munca alături de o echipă necunoscută mie până acum. Impactul cu limba germană, complexă și cu o muzicalitate aparte, cu textul în versuri vechi de 150 de ani au reprezentat pentru mine o provocare interesantă. Am âncercat să aduc în fața publicului povestea simpatică a unor copii năstrușnici și plini de idei, așa cum am fost sau suntem încă noi toți.”, a declarat Mirela Bucur în timpul repetițiilor.

Spectacolul semnat de Mirela Bucur (regie, concept decoruri și costume) se bucură de o coloană sonoră originală creată de muzicianul Marius Popa, fost-membru al unor trupe românești precum Foișorul de Foc, Spin, Latin Expres, Jukebox sau Popas Band. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Hansel Andrei, Mircea Corcoveanu, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Adrian Prohaska și Claudia Stühler.
Spectacolul de la Sibiu este prezentat în limba germană, are o durată de aproximativ 45 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.
Intrarea publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, duminica între orele 10:00 – 14:00 sau online prin teatrulgong.ro și eventim.ro sau în rețeaua Orange și Librăria Humanitas din Sibiu. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online sau în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu