brad de craciun

brad-de-craciun-600x480Mai sunt puține zile până la Crăciun, iar medieșenii se pregătesc să împodobească bradul. Iată cât costă un pom de Crăciun în piața agroalimentară din oraș.

Comercianții din piața agroalimentară Prim-Com spun că medieșenii nu se înghesuie să le cumpere brazii, majoritatea doar îi admiră sau sunt interesați de prețul unui brad, dar nimic mai mult.

Normand importat din Germania – Prețurile diferă în funcție de mărime, medieșenii care doresc să aibă un asemenea brad trebuie să scoată din buzunare între 200 și 300 de lei. Un alt comerciant vinde brazi Normandieni al căror preț este cuprins între 130-200 de lei, această scădere a prețurilor apare din cauza interesului scăzut al medieșenilor, spun comercianții. 

Prețul uni brad românesc este mai mic, acesta diferă în funcție de mărime și de bogăția coroanei, iar costurile sunt cuprinse între 80 și 150 de lei. Așadar prețul unui molid este cuprins între 70-80 de lei și 100-120 lei.

 Se pare că în acest an, interesul medieșenilor spre achiziționarea unui brad este foarte scăzut, iar bradul natural ”pierde teren” în fața celui artificial ale cărui argumente ar fi longevitatea și prețul simțitor mai mic, dar la fel ca în cazul celor naturali, acest diferă și în funcție de mărime.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns