calea gușteriței

calea gușterițeiMarți, 22 decembrie a avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare pe patru străzi din cartierele Lazaret, Gușterița și Terezian: Calea Gușteriței, strada Măgheranului, strada Oțelarilor și strada Macaralei.

Lucrările au fost finanțate din fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 -2013, Axa Prioritară 1 “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”.
“Cele patru străzi sunt artere de circulație importante. Trei dintre acestea sunt situate în zona Gușterița și Lazaret, cartiere în care investițiile vor continua în perioada 2016 – 2018 pe alte zece străzi de pământ pe care intenționăm să le modernizăm din noul împrumut contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Și în cartierul Terezian am investit în ultima perioadă, în noul viaduct și străzile Timișoara, Deva, Kiev, Traian Demetrescu și Arad.”, a spus Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.
Contractul pentru modernizarea străzilor Calea Gușteriței, Oțelarilor, Macaralei și Măgheranului a avut o valoare totală de 17,6 milioane de lei, termenul de execuție a lucrărilor fiind de 18 luni. Constructorul care a câștigat contractul în urma procedurii de achiziție este asocierea Geiger Transilvania – SC Construcţii SA – SC Universal Business SA.
Valoarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii pe Calea Gușteriței a fost de 5.978.555.15 lei. Lucrările au vizat tronsonul dintre podul peste Cibin și intersecția cu strada Macaralei, adică aproximativ 1 km de drum și trotuare. Au fost modernizate rețelele de apă și canalizare, carosabilul și trotuarele au fost reamenajate, au fost marcate 44 de locuri de parcare, stații de autobuz și piste pentru biciclete pe ambele sensuri și au fost plantați arbori. str. măgheranului 2Lucrările de modernizare a străzii Măgheranului au inclus reabilitarea rețelei de apă, reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a spațiilor de parcare și a zonelor verzi. Contractul a inclus și modernizarea sistemului de iluminat public, aceasta însemnând instalarea a 31 de stâlpi care susțin corpurile de iluminat.
Soluția utilizată pentru spațiile de parcare este amenajarea cu dale înierbate. Au rezultat astfel 130 locuri de parcare. Valoarea lucrărilor de modernizare pentru această stradă a fost de 4.853.070,77 lei, lungimea acesteia măsurând aproximativ 1 km. Și pe această stradă au fost trasate piste pentru biciclete pe ambele sensuri.oțelarilorStrada Oțelarilor măsoară aproximativ 1 km. Rețeaua de apă a fost refăcută integral, iar rețeaua de canalizare a fost refăcută pe o porțiune, pe restul lungimii aceasta fiind deja modernizată în cadrul proiectului SC Apă Canal, finanțat din fonduri structurale. Carosabilul și trotuarele au fost și acestea reabilitate. În trotuare au fost amenajate alveole pentru arbori, dar și spații pentru plantarea de material verde. Valoarea lucrărilor pe această stradă a fost de 4.090.825,5 lei. În zona de blocuri a fost creată o parcare cu 30 de spații, alte 72 de spații de parcare fiind amenajate pe aliniamentul străzii. Pista pentru biciclete a fost marcată și aceasta pe un singur sens, circulația desfășurându-se în regim de sens unic, dinspre strada Principatele Unite, spre strada Macaralei.str macaralei
Strada Macaralei măsoară aproximativ 300 de metri şi face legătura dintre strada Oţelarilor şi Calea Guşteriţei. Şi pe această stradă au fost modernizate reţelele de apă şi canalizare, carosabilul şi trotuarele. Au fost marcate spații de parcare pe aliniament și pistele pentru biciclete. Valoarea lucrărilor a însumat 1.175.832.25 lei. Separat de acest proiect, cu finanțare din bugetul local, a fost modernizat și sistemul de iluminat public, valoarea acestui contract fiind de 17.426,88 lei. Și pe această stradă circulația se desfășoară în regim de sens unic.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu