An de succes pentru Teatrul de Balet din Sibiu. Vânzările de bilete aproape că s-au DUBLAT!

0 253

teatru de balet echipaAnul 2015 a fost un an plin de evenimente la Teatrul de Balet Sibiu. Primul spectacol prezentat în acest an publicului, “Lacul Lebedelor”, s-a dansat în data de 21 ianuarie 2015 cu casa închisă. Anul a continuat cu alte douăzeci și cinci de reprezentații, dintre care șapte spectacole în premieră, și s-a încheiat cu un turneu la Siracusa în Italia și patru reprezentații ale spectacolului “Spărgătorul de nuci”.

După zece ani pe scena Operei Naționale București, prim solistul Ovidiu Matei Iancu s-a mutat la Sibiu
La începutul anului 2015, scena baletului sibian s-a îmbogățit cu unul dintre cei mai valoroși dansatori români de balet. După ce a avut mai multe colaborări în anii precedenți cu Teatrul de Balet Sibiu, Ovidiu Matei Iancu, prim solist timp de zece ani al Operei Naționale București, a ales în acest an Teatrul de Balet Sibiu ca unică scenă din România unde să performeze permanent. În calitate de prim solist al baletului sibian, Ovidiu Matei Iancu a fost invitat în acest an să danseze și pe scena altor teatre din România (Iași, Timișoara, București) sau străinătate (Italia, Bulgaria). Alături de Ovidiu Dragoman – directorul Teatrului de Balet Sibiu, Ovidiu Matei Iancu a făcut parte din juriul Olimpiadei Naționale de Coregrafie, ce a avut loc la Bacău, în luna aprilie.

Spectacol în premieră de Ziua Internațională a Dansului
În anul 2015, Teatrul de Balet Sibiu a marcat Ziua Internațională a Dansului prin punerea în scenă, în data de 29 aprilie, a premierei de balet clasic “La fille mal gardée”. Coregrafia spectacolului a fost realizată de Aleisha Gardner și Alexandru Fotescu, iar rolurile solistice au fost intepretate de Ada Gonzalez (Spania) și Ovidiu Matei Iancu (România). “La fille mal gardée” a fost prima premieră a anului 2015, TBS prezentând în acest an alte șase coregrafii în premieră : “Sînt o babă comunistă!” – premieră națională de dans-teatru (27 mai 2015), “Escapadă urbană”, “Nichita” și “9 Pași” (15 iulie 2015), “Dincolo de dans” – premieră de balet neoclasic (14 octombrie 2015), “Anna Karenina” – premieră de balet neoclasic (25 noiembrie 2015).TBS (1)Sint_o_baba_comunista

TBS, prima companie de dans din România care a pus în scenă romanul “Sînt o babă comunistă!”
Un moment important al anului 2015 la Teatrul de Balet Sibiu a fost premiera națională a spectacolului de dans – teatru “Sînt o babă comunistă!”, spectacol inspirat de romanul omonim al lui Dan Lungu. TBS este singurul teatru din România care a pus în scenă un spectacol de dans inspirat de romanul lui Dan Lungu “Sînt o babă comunistă!”, roman tradus în nu mai puțin de zece limbi. Atât premiera spectacolului (27 mai 2015) cât și reluarea din data de 3 iunie s-au dansat cu sala plină, spectacolul bucurându-se de un foarte mare succes la public.

Directorul “Jofrey Ballet Concert Group” New York, SUA, a montat în premieră în România, la TBS
Davis Robertson, directorul renumitei școli de balet “Jofrey Ballet Concert Group”, a montat în luna octombrie, pentru prima dată în România, la Teatrul de Balet Sibiu, coregrafia “Dincolo de dans”. Spectacolul a propus o abordare coregrafică nouă, în care publicul a fost parte din spectacol, aproape de dansatori, reușind să surprindă în mod plăcut pe toți cei prezenți la eveniment.spectatori casa de cultura balet

Aproape 80 la sută creștere a vânzărilor de bilete
Anul 2015 a adus o creștere de 79,41% a vânzărilor de bilete, comparativ cu anul 2014. Comparat cu anul 2013, în 2015 TBS a înregistrat o creștere de 69.5% a vânzărilor de bilete, iar în raport cu anul 2012, cresterea vânzărilor de bilete din 2015 este de 145%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.