video – șeful isu despre concertul subcarpați anulat la sala transilvania: ”organizatorii nu au depus documentele pentru autorizare!”

sala transilvaniaȘeful ISU Sibiu a vorbit miercuri dimineață despre problemele legate de reautorizarea Sălii Transilvania. Cosmin Balcu spune că sala este autorizată pentru competițiile sportive, dar pentru organizarea altor evenimente trebuie reautorizată. Legat de concertul underground care trebuia să aibă loc astăzi, șeful ISU a fost ferm și a declarat că organizatorii, respectiv cei de la Aviator Events, ” nu au depus documentele pentru autorizare”.

Cosmin Balcu a acceptat să vorbească miercuri la finele unei conferințe de presă despre situația apărută la Sala Transilvania. Șeful ISU a explicat pe îndelete cum stau lucrurile și de ce s-a anunțat că locația are nevoie de o reactualizare a documentelor pentru reînoirea autorizației de securitate la incendiu. Este vorba în fapt de o reautorizare doar pentru evenimentele pentru care sala nu a fost autorizată inițial.
”Situația nu este exagerată. Sala a primit autorizație din partea noastră în anul 2004. Domnul Cornea (n.r. – directorul Sălii Transilvania) a solicitat un control în urma discuției pentru posibilul spectacol de miercuri seară. Noi ca să acordăm și sprijinul de consultanță, dar și pentru că aveam o solicitare din partea firmei Aviator Events de organizare a unui spectacol underground, ne-am deplasat la Sala Transilvania și am verificat documentele”, a spus Balcu.

Undă verde pentru competițiile sportive. CSU poate juca în sală!
Balcu a lămurit și situația legată de competițiile sportive. Șeful ISU a declarat că acestea se pot desfășura în Sala Transilvania și implicit CSU Sibiu poate să joace în continuare partidele de pe teren propriu în această locație.
”Sala Transilvania își asumă partea de responsabilitate pentru organizarea altor evenimente, dar activitățile sportive pentru care a fost autorizată sala, se pot desfășura, cu răspunderea a Sălii Transilvania. Ei trebuie doar să își actualizeze documentele ca să se reautorizeze pentru alte activități pe care doresc să le organizeze și pentru modificările structurale pe care le-au făcut în ultimii ani. Ei au măsurile de prevenire stingere a incendiilor luate. Nu este o situație similară ca în celelalte locații. Au căi de evacuare, au mijloace de stingere, au senzori de fum, etc. Nu sunt probleme deosebite”, a mai declarat Cosmin Balcu.aviator2

Informare doar de intenție de organizare a evenimentului din partea Aviator Events
Legat de faptul că cei de la Aviator Events ar fi depus o solicitare de organizare a evenimentului din 23 decembrie, de la Sala Transilvania, cei de la ISU Sibiu spun că aceasta NU a fost depusă și că organizatorii au trimis doar o informare prin care și-au exprimat intenția că ar vrea să organizeze un astfel de concert.
”În momentul în care încheie un contract cu oricine, atunci noi intrăm pe făgașul autorizării evenimentului respectiv. (..) Cei de la Aviator au depus o solicitare prin care ne anunțau că doresc să facă evenimentul, dar nu au depus documentele. Ca să depună documentele trebuia în primul rând să aducă contractul. Noi nu am avut o solicitare de avizare a activității. Am avut o informare că în data de 23 decembrie, doresc să facă evenimentul la Sala Transilvania. În momentul în care aduc toate documentele, atunci discutăm despre avizarea unei astfel de activități. Primul document de avizare este contractul între părți”, a mai adăugat șeful ISU.
CITEȘTE ȘI: SALA TRANSILVANIA NU ARE AUTORIZAȚIE de securitate LA INCENDIU. Concertul Subcarpați e incert!
NU au cerut autorizarea evenimentului
Mai mult Cosmin Balcu a ținut să precizeze că firma organizatoare nu a depus nici cerere și nici documentele pentru autorizarea evenimentului din 23 decembrie de la Sala Transilvania. ”Ei nu au depus documentele pentru autorizare. (..) Noi le-am comunicat ce documente trebuie să ne aducă. Ei nu au mai adus acele documente. Noi nu putem spune că am fost solicitați. Noi ne-am pregătit pașii. Din contră! Aici se vede bunăvoința noastră atât față de Sala Transilvania cât și față de organizatori, prin faptul că ne-am dus acolo și am efectuat un control în urma căruia să asigurăm cetățeanul că poate să participe LEGAL și fără RISCURI, la acea activitate. (..) Noi dacă primim toate documentele, o să analizăm și o să luam decizia legală”, a mai declarat Balcu.
VEZI SI: Concertul Subcarpați e în aer! Organizatorii NU AU CONTRACT pentru SALA Transilvania și nici autorizație ISU!
Unde este marea problemă
Șeful ISU a explicat de ce este nevoie de o autorizare a evenimentelor de tipul celui pe care Aviator Events ar fi dorit să îl organizeze la Sala Transilvania. ”Sala Transilvania este autorizată pentru 1830 de persoane (locuri), care sunt pe scaune. Pe suprafața de joc este autorizată cred că pentru 50 de persoane. Ei doreau să facă altceva. Doreau ca pe spațiul de joc să fie majoritatea persoanelor, vreo 1000 și ceva de persoane și doar câțiva care să stea pe scaune. Este cu totul altceva pentru că vorbim de un alt flux de evacuare și alte situații care nu sunt prevăzute în autorizare. Ca să se autorizeze și pentru acea activitate, trebuie depusă documentație. De principiu se poate autoriza și pentru alte situații, gen aceste spectacole cu populație mai mare pe suprafața de joc, dar repet, pentru asta trebuie depusă o documentație. O piesă din această documentație este contractul între cele două părți”.
DE CITIT: Concertul Subcarpați de la Sala Transilvania NU se mai ține. eXPLICAȚIA Organizatorilor!
Spectacolul de 1 decembrie: ”S-a respectat legislația”
Legat de spectacolul de 1 decembrie care a avut loc în aceeiași locație, șeful ISU Sibiu a declarat că în acest caz ”s-a respectat legislația. Dacă ați văzut nu a fost lume pe suprafața de joc. A fost exact cum spune legea. Și aici noi nu avem o problemă. Noi nu interzicem acest spectacol. (..) Trebuie reautorizată sala”.
CITEȘTE SI: ”Meseriașii” de la Airfield organizează ”în liniște” un nou eveniment la Sibiu. Urmează o nouă țeapă?
Urmăriți mai jos declarațiile complete de miercuri ale șefului ISU Sibiu. foto: google

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Ne-ati prins intr-un razboi al orgoliilor si ne faceti de rusine in toata tara. E un concert la care venea multa lume si din afara Sibiului. Mare circ! Parca sunteti la Capatos.