wp 1451416237711

Sibiul a fost zdruncinat destul de serios marți seara in jurul orei 21.00 de un cutremur. Oamenii au umplut spatiul virtual cu mesaje legate de acesta. Cutremurul a avut loc în apropiere de Cisnădie.

image

„A fost cutremur?”, „Ati simtit cutremurul?”, sunt doar cateva din mesajele care au ”umplut” marti seara principala retea de socializare din lume, de catre sibieni.
Se pare ca orasul a fost serios zguduit de un cutremur. „Mi-a cazut televizorul de pe mobila”,  spune un sibian care a resimtit cutremurul.

UPDATE 1
Cutremurul crustal cu magnitudinea de 4-4,5 grade s-a produs in aceasta seara in regiunea Fagaras-Campulung.
VEZI ȘI: OFICIAL – Cutremurul a avut loc în apropiere de Cisnădie. Ce spun autoritățile!

Update 2 – ISU anunță că epicentrul a fost în apropiere de Cisnădie
ISU Sibiu a anunțat printr-un comunicat de presă că un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc azi, 29.12.2015, la ora 20.56, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, județul Vâlcea, cu epicentrul la aproximativ 32 de Km de Cisnădie, fiind resimțit în județul Sibiu.
În urma acestui cutremur, la dispeceratul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, recomandă cetățenilor, ca în situații de urgență, să apeleze numărul unic de urgență 112.
De asemenea, amintim că atunci când declanșează un cutremur,  este important să vă păstraţi  calmul și să liniștiţi persoanele din jur.
Protejaţi-vă sub tocul ușii sub o grindă, lângă un perete de rezistență sau adoptaţi o poziţie ghemuit, acoperit și  susţinut de un obiect solid.
Dacă vă aflaţi în interiorul unei clădiri, nu  ieșiţi, și nu fugiţi pe scări ! Nu utilizaţi liftul !

Foto: arhiva

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns