carmen iohannis si klaus
foto: arhivă

carmen iohannis si klausȘeful statului român începe cu mari emoții anul 2016. Președintele României va putea afla pe parcursul zilei de astăzi dacă își va recupera sau nu casa din centrul Sibiului, pe care a pierdut-o în urma unei decizii judecătorești în noiembrie 2015.

Preşedintele Klaus Iohannis ar putea afla astăzi dacă recuperează casa din centrul Sibiului. Şeful statului a contestat, la finalul anului, decizia prin care instanța a declarat nul contractul de cumpărare a imobilului, anunta digi24.ro.
Contestaţia în anulare a fost depusă după ce Curtea de Apel Braşov a dat, în luna noiembrie, o sentinţă prin care liderul de la Cotroceni rămânea fără casa din centrul oraşului. Practic magistrații curții au decis să menţină decizia Tribunalului Braşov, care constatase că certificatul de vânzare – cumpărare al uneia dintre casele din Sibiu ale preşedintelui Klaus Iohannis este nul.
În 1997, imobilul naționalizat a fost cumpărat de chiriași. Ulterior, o persoană care a susţinut că este nepotul foștilor propietari a contestat tranzacția, iar aceasta a fost lovită de nulitate. Cuplul prezidential a cumpărat apoi imobilul de la presupusul nepot, însă chiriaşii au contestat calitatea de nepot a bărbatului care le-a vândut casa soţilor Iohannis.
Pierderea casei din Sibiu ar putea atrage și recuperarea de către Ministerul Finanțelor a sumelor obținut din închirierea imobilului.
Avocaţii preşedintelui au formulat, în 30 decembrie, o contestaţie în anulare, prin care cer revizuirea deciziei Curţii de Apel Brașov, din luna noiembrie. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 4 ianuarie. Curtea de Apel Brașov a respins în 12 noiembrie recursul declarat de soţii Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care contractul de vânzare-cumpărare a unui imobil din centrul istoric al Sibiului fusese anulat.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu