Investiții la Sibiu în 2016: Reamenajare parc în Ștrand, încă o parcare la Cimitir și Casă de Cultură nouă în Parcul Tineretului

0 274

CCM6Din bugetul de peste 535 milioane lei al municipalității pe 2015, o parte din bani merg către investiții ale serviciilor din subordinea primăriei Sibiu. Locuitorii din Ștrand vor avea parte de un parc reabilitat complet, iar în Parcul Tineretului încep lucrările la noua Casă de Cultură. La zoo se va reabilita instalația de iluminat public.

Casei de Cultură a Municipiului Sibiu i-a fost alocată în 2016 o sumă de aproape 4 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcție a noului sediu (foto) din Parcul Tineretului.
Serviciul Public de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi i-a fost alocată o sumă de aproximativ 3,3 milioane de lei, cel mai important proiect fiind acela de reamenajare a parcului Ștrand.
Spitalul de Pediatrie va primi o sumă de aproape 3 milioane de lei pentru noi investiții și reamenajări la Clinica de Chirurgie, dar și la secția de infecțioase.
La Cimitirul Municipal sunt programate lucrări în valoare de 2,7 milioane de lei, urmând să fie construită o parcare în zona nouă dinspre Calea Cisnădiei și vor fi reabilitate noi alei.

Serviciul de Administrare a Domeniului Public va primi de la bugetul local o sumă de 2,2 milioane de lei, la aceștia adăugându-se 1,4 milioane lei din veniturile proprii. Acești bani vor finanța trei proiecte importante:
•    amenajarea unor terenuri de sport pe terenul secundar al Stadionului Municipal
•    amenajarea unor terenuri de sport în curtea interioară a Stadionului Municipal
•    amenajarea unei zone recreative și de agrement în zona Stadionului Municipal
Serviciul de Administrare a Fondului Locativ va gestiona investiții în valoare de 2,3 milioane de lei pentru a amenaja locuințe sociale în imobilele de pe strada Verzăriei și respectiv în fostul Club Ilie Pintilie.
Pentru Grădina Zoologică sunt programate investiții în valoare de 1,8 milioane de lei. Cu aceste fonduri vor fi amenajate vestiare pentru muncitori, va fi reabilitată și rețeaua de iluminat public a Grădinii și vor fi continuate lucrările de amenajare a adăposturilor de ploaie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.