Nextebank vrea să pună mâna pe Banca Carpatica. Ce trebuie să facă până în 22 ianuarie!

0 244

banca-carpatica-soseaua-alba-iulia-600x344După ce negocierile cu americanii de la JC Flowers au eșuat la finele anului trecut, Carabulea are o nouă ofertă pentru Banca Comercială Carpatica.

Nextebank ar putea subscrie la majorarea capitalului Băncii Comerciale Carpatica, operațiune prin care să preia controlul băncii deținute de Ilie Carabulea, după ce negocierile cu JC Flowers au eșuat. Nextebank trebuie să facă due diligence-ul în următoarele trei săptămâni, are exclusivitate la subscriere și poate retrage în orice moment oferta, potrivit unui comunicat transmis la Bursă, anunta profit.ro.
Directoratul Băncii Carpatica a găsit rapid un alt investitor cu care să negocieze preluarea băncii, după ce discuțiile cu fondul american JC Flowers au eșuat.
Banca deținută de Ilie Carabulea ar putea fi preluată de Nextebank, o bancă de talie mică deținută de fondul de investiții Axxess Capital.
Nextebank are termen până pe 22 ianuarie să facă due dilligence la Carpatica și are exclusivitate până pe 26 ianuarie, perioadă în care trebuie să vină cu o ofertă fermă. Carpatica va plăti penalități dacă nu respectă dreptul de exclusivitate și intră în discuții cu alți investitori, se arată în comunicat.
Carpatica are nevoie de o majorare de capital, după ce solvabilitatea băncii a căzut până aproape de pragul minim legal de 8%, ca urmare a pierderilor din ultimii ani, iar banca lucrează cu restricții impuse de BNR. JC Flowers ar fi trebuit să investească 100 de milioane de lei în capitalizarea Carpatica.
Fondul voia, însă, să preia Carpatica doar alături de Piraeus Bank, pentru a face o bancă de top 10 în piața locală. Negocierile cu grecii au picat înainte de Crăciun, ceea ce a dus și la anularea tranzacției cu banca din Sibiu. Sursa: profit.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.