Bilanțul Aeroportului Sibiu pe 2015: Record de pasageri îmbarcați și mai multe curse!

0 152

aeroport sibiuAeroportul Internațional Sibiu a făcut bilanțul pentru anul 2015 în privința numărului de pasageri îmbarcați și de curse aeriene efectuate.

Finalul anului 2015 a adus cu sine rezultate pozitive, concretizate în primul rând în creșterea numărului de pasageri. S-a ajuns, astfel, la o cifră de 276.533 pasageri îmbarcați, respectiv debarcați, ceea ce reprezintă o creștere de 28 % față de anul precedent.
În mod similar, a crescut și numărul total de mișcări aeronave, cu aproape 12%, la 5.468 în 2015, raportat la anul 2014.
Aceste rezultate sunt urmarea firească a demersurilor întreprinse, precum și a sprijinului Consiliului Județean Sibiu, pentru a veni în întâmpinarea solicitarilor exprimate de comunitatea sibiană, așa cum au fost ele exprimate, dar și de a valorifica optim infrastructura existentă.
Creșterea numărului de pasageri se datorează, în mare parte, creșterii frecvențelor de zbor pentru rutele deja existente. Și în anul 2015, cea mai căutată destinație a rămas Munchen. Acesta a fost urmat, îndeaproape, de Londra și de Stuttgart.
Destinația de vacanță specifică sezonului estival – Antalya, operată de Air Bucharest, a contribuit de asemenea la creșterea numărului de pasageri, alături de creșterile de trafic ale partenerilor noștri tradiționali, Lufthansa, Austrian Airlines, Tarom și Blue Air.

Rute noi în 2016
Pentru anul 2016 este anunțată o nouă rută către Köln/Bonn, operată de partenerul nostru traditional, Blue Air, începând cu luna martie. Vor crește, de asemenea, frecvențele spre Stuttgart, Londra și Dortmund, operate de compania Wizz Air. Ca în fiecare an, în sezonul de vară, pe Aeroportul Internaţional Sibiu va opera și un charter direct spre Antalya.
În aceste condiții, pentru anul 2016, previzionăm o creştere de trafic de 21 – 22% care se va reflecta într-o creştere generală a veniturilor aeronautice.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...