SONDAJ – PNL sau Alianţa FDGR-PNL ia fața PSD-ului în lupta pentruConsiliului Judeţean Sibiu. Asta spun liberalii!

0 215

sala consiliul judetean sibiu

Sondajul de opinie comandat de PNL Sibiu dă un liberal câştigător la preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu. Cel puțin teoretic.

Sibienii din judeţ care au răspuns chestionarului spun că ar vota reprezentantul Partidului Naţional Liberal în proporţie de 31%, iar FDGR-ul ar primi 29.7% din voturi. În acest caz, candidatul PSD s-ar situa pe locul al treilea, cu 23.9% din voturi.
Dacă s-ar pune problema unei alianţe FDGR-PNL, candidatul acesteia la conducerea Consiliului Judeţean ar fi votat de 57.5% dintre sibienii din judeţ. În acest scenariu PSD-ul ar primi 24.7% voturi în judeţ.
Sibienii din Municipiu însă spun că ar vota mai degrabă un candidat FDGR la conducerea Consiliului Judeţean. Acesta ar primi, conform sondajului, 43.8% din voturile exprimate în municipiu. Pe locul 2 ar fi plasat candidatul PNL cu 25% dintre voturi, iar pe trei PSD cu 15%.
În cazul unei alianţe FDGR-PNL, candidatul CJ ar aduna din municipiu 67.9% din voturi, în timp ce candidatul PSD ar fi votat de 15%.
În judeţul Sibiu au fost intervievate 1843 de persoane, alese aleatoriu. Eroare de reprezentativitate este de ±2.3% cu o probabilitate de 95%. Datele au fost culese, la cererea PNL, în perioada 25 noiembrie – 22 decembrie 2015.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...