Veste excelentă pentru olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” de la Sibiu

0 245

astra cnm sibiuComplexul Naţional Muzeal ASTRA a înregistrat un nou succes prin proiectul Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”. Înscrierile pentru ediţia de anul acesta la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, faza judeţeană (Sibiu), vor începe în luna februarie.

Proiectul a obţinut un punctaj de 86.67, în cadrul celei de a III-a sesiuni de proiecte culturale pe anul 2015, aria Patrimoniu Cultural Imaterial, a concursului de proiecte pentru finanţare nerambursabilă al Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Astfel, Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” va beneficia de suma de 50.000 de lei.
Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este parte integrantă a programului de revitalizare şi recuperare pentru cultură a patrimoniului imaterial derulat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Evenimentul urmăreşte conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor perene ale civilizaţiei populare româneşti. Totodată, Olimpiada îşi propune an de an să îmbogăţească talentul şi aptitudinile tinerilor care se dedică cu pasiune meşteşugurilor tradiţionale.
La faza naţională a celei de-a XX a ediţii a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”(2 august 2015) au participat 200 elevi. Mai mult, ultima ediţie a evenimentului a avut parte de o participare internaţională prin prezenţa a două grupuri de elevi din Federaţia Rusă şi Republica Bulgaria.
Înscrierile pentru ediţia de anul acesta la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, faza judeţeană (Sibiu), vor începe în luna februarie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...