Ministrul Transporturilor, despre autostrada Sibiu-Orăştie: Materialele, necorespunzătoare

159

dan_costescu_06798200

Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a declarat, într-o conferinţă de presă că după verificările la CNADNR, s-a demonstrat că lucrările făcute la autostrada Sibiu-Orăștie nu au corespuns cu cele care erau în caietul de sarcini. Prin urmare, s-au făcut lucrări de mântuială, mai susține Costescu.

„Nu o sa intru în detalii tehnice, materialele de construcții nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini”, a spus acesta, la sediul Ministerului Transporturilor.
Lotul al treilea al autostrăzii Sibiu-Orăştie, închis în septembrie, între localităţile Sălişte şi Cunţa, din cauza unor crăpături în asfalt, va rămâne închis până în luna iunie a acestui an, deşi termenul iniţial anunţat de CNADNR pentru remedierea problemelor era decembrie 2015.
Reprezentanţii CNADNR au declarat, în decembrie, anul trecut, pentru MEDIAFAX că noul termen a fost stabilit împreună cu constructorul lotului, fără să ofere şi explicaţii cu privire la întârziere.
Concret, o porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată şi va fi refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, compania italiană Salini Impregilo, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii. Asta în contextul în care CNADNR anunţase iniţial că problemele vor fi remediate în luna decembrie.
În luna noiembrie, Ministerul Transporturilor a anunţat că la CNADNR corpul de control al ministrului de resort a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.
Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor, Ioan Rus, şi de fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Sursa www.realitatea.net

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi