Polițiștii de la rutieră au făcut o acțiune la mașinile staționate neregulamentar în Sibiu. Câți șoferi le-au picat în plasă!

0 167

sofer nesimtitÎncepând cu data de 14 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier Sibiu au intensificat activităţile de identificare şi sancţionare a conducătorilor auto care opresc sau staţionează neregulamentar. 53 de maşini oprite sau staţionate neregulamentar au fost filmate într-o singură zi.

Opririle sau staţionările neregulamentare pot fi o cauză secundară în producerea accidentelor rutiere soldate cu victime. Bicicliştii pot fi victime ale acestor accidente atunci când autovehiculele sunt oprite pe pistele pentru biciclete, dar şi pietonii în situaţiile în care conducătorii auto opresc/staţionează pe trotuar obligând pietonul să pătrundă pe partea carosabilă sau atunci când opresc/staţionează lângă trecerea pentru pietoni reducând astfel, atât vizibilitatea pietonului care se angajează în traversarea străzii, cât şi pe cea a conducătorului auto care trebuie să acorde prioritate de trecere pietonului.
În vederea prevenirii accidentelor rutiere cauzate în plan secundar de opririle sau staţionările neregulamentare ale autovehiculelor, poliţiştii Biroului Rutier Sibiu vor intensifica în următoarea perioadă activităţile de sancţionare a conducătorilor auto care opresc sau staţionează neregulamentar.
Poliţiştii rutieri au în vedere, în principal, opririle sau staţionările neregulamentare care îngreunează traficul rutier sau obturează vizibilitatea în zona trecerilor pentru pietoni şi a unităţilor de învăţământ. În cadrul acestor activităţi, poliţiştii rutieri folosesc aparatele radar din dotare, opririle sau staţionările neregulamentare fiind filmate, urmând ca proprietarii autovehiculelor
respective să primească la adresa de domiciliu sau sediul societăţii o adresă prin care li se solicită comunicarea datelor de identificare ale persoanelor care au staţionat sau au oprit neregulamentar, în vederea sancţionării acestora. Precizăm faptul că proprietarii autoturismelor au, potrivit art. 39 din OUG nr. 195/2002 republicată, obligaţia de a comunica politiei rutiere, la cererea şi în termenul comunicat, identitatea persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul spre a fi condus. Necomunicarea datelor se sancţionează cu amendă.
Potrivit art. 108 alin 1 lit. a.) pct. 8, respectiv art. 108 alin 1 lit. b.) pct. 7, oprirea neregulamentară sau staţionarea neregulamentară este sancţionată contravenţional cu 2-3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare, respectiv 4-5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare.
”Spre exemplu, în data de 14 ianuarie, poliţiştii rutieri au surprins în municipiul Sibiu 53 de autovehicule staţionate sau oprite neregulamentar”, se arată într-un comunicat la IPJ Sibiu. foto: arhiva

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.