Poliţiştii de la rutieră sunt cu ochii pe şoferii indisciplinaţi. Mai ales că se strică vremea, trebuie să circulaţi prudent!

273

vreme rea

6 infracţiuni rutiere, constatate în ultimele 24 de ore / un tânăr de 23 de ani fost depistat în trafic conducând un autoturism în stare de ebrietate şi fără a deţine permis de conducere

În ultimele 24 de ore, în cadrul activităţilor preventive desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri au constatat 6 infracţiuni la regimul rutier. Astfel:
– trei conducători auto au fost identificaţi în trafic la volanul unor maşini neînmatriculate; în una din situaţii, conducătorul auto a aplicat pe maşină numărul de înmatriculare al altui vehicul, fiind cercetat şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare;
– un tânăr de 23 de ani a fost depistat în trafic conducând un autoturism fără a deţine permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul de 23 de ani, domiciliat în localitatea Răşinari, a fost oprit pentru control în trafic în dimineaţa acestei zile, în jurul orei 0315, pe str. Ştefan cel Mare din municipiul Sibiu. Poliţiştii rutieri, în urma verificărilor efectuate, au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul şi se află în stare de ebrietate – 0,59 mg/l alcool pur în aer expirat. Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii Biroului Rutier Sibiu continuă cercetările.

Atenţie, vremea se înrăutăţeşte, circulaţi prudent!
Conform mesajului de informare meteorologică emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de astăzi, 15 ianuarie, vremea se va răci, se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ, ninsori în zonele montane şi intensificări ale vântului (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

În aceste circumstanţe, pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), POLIŢIŞTII RUTIERI recomandă conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să îşi echipeze autovehiculele corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional, etc.).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, în aşa fel încât să poată fi evitat orice pericol care ar putea să apară. De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, fiind foarte posibile schimbările bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari sau la ieşirea din localităţi şi zone împădurite. De aceea, recomandăm prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini pe volan.

Este, de asemenea, absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să nu oprească pe partea carosabilă a drumurilor naţionale, pentru a permite utilajelor de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant să intervină eficient.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi