Mașină aproape distrusă de cărămizi desprinse de pe o clădire pe strada 9 mai din Sibiu. Primarul Fodor a mers la fața locului!

256

parbriz-spartUn automobil ce era parcat pe strada 9 mai din municipiul Sibiu a fost avariată vineri de mai multe cărămizi ce s-au desprins de pe un imobil. Cauza este vântul puternic, iar o femeie și copilul ei au fost la un pas să fie loviți de aceste cărămizi.

O maşină a fost avariată, vineri, de mai multe cărămizi desprinse de pe un imobil din zona istorică a municipiului Sibiu, cel mai probabil din cauza vântului puternic, o femeie şi copilul acesteia aflându-se în apropiere.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, vineri, că mai multe cărămizi s-au desprins de pe o clădire de pe strada 9 Mai din municipiul Sibiu, aflată în zona istorică a oraşului, şi au avariat o maşină.
”Autoturismul era staţionat în parcarea din imediata apropiere a imobilului. S-a intervenit pentru degajarea unor elemente de construcţie care au căzut, care s-au desprins sau pentru care exista pericolul să se mai desprindă”, a declarat Bianca Săbău.
Potrivit martorilor, cărămizile au căzut pe trotuar la mică distanţă de o femeie şi copilul acesteia.
“Mureau oamenii în cazul în care cădea pe ei sau muream eu că mai ies afară să mă plimb prin faţa casei. Era crimă. Nu am ştiut ce-i acolo, nu am păţit până acum aşa ceva. Eu i-am tot zis vecinului de doi ani să facem faţada la casă, dar nu a vrut, eu singură dintr-o pensie de 700 de lei nu pot să fac”, a declarat presei Elena Repede, unul dintre proprietarii imobilului.
La rândul său, proprietara autoturismului a spus că nu are asigurare CASCO şi aşteaptă finalul anchetei pentru a vedea cum îşi repară maşina.
”Am găsit un morman de cărămizi, parbrizul şi capota distruse, geamul lateral de la şofer distrus. Acum aştept să văd după concluziile anchetei ce pot să fac mai departe pentru că nu am asigurare CASCO”, a declarat Anca Berbecea, proprietara maşinii avariate.
La faţa locului a ajuns şi primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, pentru a evalua situaţia şi a cerut Poliţiei Locale să stabilească dacă imobilul este monument istoric de sine stătător sau face doar parte din zona istorică.
”E un real pericol şi putea să se întâmple o tragedie. Probabil că proprietarii riscă să fie amendaţi, însă nu cred că amenda este o soluţie, ar trebui să se facă ceva, să se repare clădirea. Proprietarii ar trebui să răspundă serios dacă se întâmplă aşa ceva”, a spus Astrid Fodor.
Cel mai probabil incidentul s-a produs din cauza vântului puternic, având în vedere că municipiul Sibiu s-a aflat pe toată durata zilei de vineri sub cod galben de vânt puternic.
Ultimul incident de acest fel a avut loc în luna decembrie a anului trecut, când o bucată de tencuială cazută de pe o clădire a lovit o tânără. foto: arhiva sursa info: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (4)