radar drone

radar droneOficial a fost realizat Sistemul National de Alerta si Notificare  RPAS ( Drone ) dezvoltat pentru comunitatea operatorilor din Romania. Acesta a fost conceput în orașul lui Hermann Obert, la Mediaș.

La Medias, oras in care savantul Hermann Oberth a efectuat studii experimentale si unde in cursul acestui an Scoala Militara de Maistrii de Aviatie “ Traian Vuia” ar fi implinit peste 95 de ani de la infiintare, si-a inceput activitatea in toamna anului trecut “Institutul de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot” (ITSC-SVFP). Acesta a fost infiintat de 14 membrii fondatori din intreaga tara, care activeaza in domeniu sau au legatura prin specificul activitatii desfasurate cu vehiculele fara pilot, din dorinta de a dezvolta acest segment al aeronauticii in tara noastra. Presedintele de onoare fondator al Institutului este d-l Octavian Isaila, detinatorul primei drone identificate oficial in Romania.
In cadrul Institututului a fost realizat Sistemul National de Alerta si Notificare  RPAS ( Drone ) dezvoltat pentru comunitatea operatorilor din Romania. Acesta este proiectat ca sistem online care sa vina in ajutorul tuturor detinatorilor si operatorilor de drone civile din Romania, persoane fizice sau juridice, astfel incat sa se evite eventuale incidente, existind posibilitatea de informare a comunitatii unde, cand si la ce inaltime se zboara. El poate fi accesat la adresa www.zbordrone.ro de catre toti cei interesati.
Sistemul permite inregistrarea utilizatorilor cu tipuri de echipamente si de asemenea introducerea, modificarea si vizualizarea zborurilor RPAS pe teritoriul Romaniei. De asemenea are configurate zone segregate, de interdictie, de atentie, de test, aeroporturi, stadioane si alte zone sensibile.
Speram ca acest sistem pus la dispozitie gratuit comunitatii incapand cu aceasta luna de catre INSTITUTUL DE TRAINING, STUDII SI CERCETARI PENTRU SISTEME DE VEHICULE FARA PILOT sa fie de un real folos comunitatii.

Comentariul meu

Lasă un răspuns